Ο πρόεδρος της Περιστεράς για τις δράσεις της κοινότητας και των εθελοντών τις ημέρες που πέρασαν - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο πρόεδρος της Περιστεράς για τις δράσεις της κοινότητας και των εθελοντών τις ημέρες που πέρασαν



Η Εκκλησία τιμά σήμερα 23 Αυγούστου την απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Πρόκειται για μεγάλη γιορτή γνωστή σε όλους ως εννιάμερα της Παναγίας.

Ο όρος «Απόδοσις» κατά την εκκλησιαστική παράδοση σημαίνει την ολοκλήρωση μιας μεγάλης χριστιανικής εορτής που ξεκίνησε πριν από οκτώ ημέρες. 

Ο λαός δίνει άλλο τόνο στη γιορτή και την αποκαλεί τα «Εννιάμερα της Παναγίας». Τη σκέφτεται σαν μνημόσυνο προς τη Μητέρα του Θεού, όπως πράττει, άλλωστε, και για τους δικούς του ανθρώπους.

Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, να μας βοηθάει... μάλιστα αυτή την στιγμή, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, χρειαζόμαστε τη βοήθεια της περισσότερο από ποτέ!!!

Ακολουθεί η καθιερωμένη ενημέρωση για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο χωριό μας τις ημέρες που πέρασαν.

☑️Τοποθετήθηκαν στο κτίριο της κοινότητας 3 νέα κλιματιστικά. Στο γραφείο της κοινότητας, στο εξεταστήριο της γιατρού και στο γυμναστήριο όπου καθημερινά πηγαίνουν τα παιδιά μας και τώρα πλέον θα μπορούν και το χειμώνα να αθληθούν με θέρμανση! Ευχαριστώ ολόθερμα για την άψογη συνεργασία τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Απόστολο Τσολάκη, διότι το αίτημά μας υπήρχε εδώ και πάρα πολλούς μήνες και η συμβολή του ήταν καθοριστική, έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια....!

☑️ Αποκαταστάθηκαν πολλές βλάβες ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΘ, μένουνε μερικές ακόμη και είναι σε εξέλιξη η αποκατάσταση της βλάβης που προέκυψε χθες το μεσημέρι στην Κάτω Περιστέρα.

☑️ Έγινε για ακόμη μία φορά συντήρηση χωματόδρομων διότι μετά τις έντονες βροχοπτώσεις χαλάσανε για ακόμα μία φορά.

☑️Έγινε κούρεμα χόρτων στην κοινότητα, το σχολείο, την παιδική χαρά και το γήπεδο 5 x 5.

☑️ Υδραυλικός της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, πραγματοποίησε διάφορες υδραυλικές εργασίες στο χώρο αμέσως μετά το πλακόστρωτο, εκεί που σκάψαμε προκειμένου να ξεκινήσουμε με εθελοντισμό κάποιες εργασίες.

☑️ Ηλεκτρολόγοι της τεχνικής υπηρεσίας πραγματοποίησαν τη σύνδεση στα φωτιστικά που είχαν τοποθετήσει την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι φωτίστηκε επαρκώς ο χώρος.

☑️ Υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας, ξεκίνησαν το βάψιμο στις σιδερένιες πέργκολες της παιδικής χαράς, οι εργασίες θα συνεχιστούν.

☑️ Κατόπιν αιτήματός μας, ειδοποιηθήκαμε από την τεχνική υπηρεσία και πήγαμε πήραμε διάφορα υλικά οικοδομών, για τις εθελοντικές εργασίες μας.

Οι δράσεις των εθελοντών 

☑️ Και αυτή την εβδομάδα συνεχίσαμε τις εργασίες στην περιοχή Μπόινα, εκεί όπου είχαμε τοποθετήσει σωλήνες για να γίνει μεταφορά των ομβρίων. Κατασκευάσαμε ένα τσιμεντένιο φρεάτιο και έτσι ολοκληρώθηκε το έργο.

☑️Έγινε καθαρισμός του δρόμου που ξεκινάει από την περιοχή "Γραμμενά βρύσες" και καταλήγει στη θέση "Μπόινα". Υπήρχαν κλαδιά,δέντρα, σκουπίδια, μπάζα, τα οποία και απομακρύνθηκαν, έτσι ώστε ο δρόμος να είναι και πάλι προσβάσιμος και για πεζούς αλλά και για οχήματα.

☑️ Στην παιδική χαρά αλλάξαμε τη βρύση διότι είχε σπάσει η προηγούμενη και έτρεχε το νερό, μαζέψαμε όλα τα σκουπίδια,αλλάξαμε όλες τις σακούλες στους κάδους απορριμμάτων και γενικά έγινε μία πολύ καλή γενική καθαριότητα στην περιοχή μέσα και έξω από την παιδική χαρά.

☑️ Από μία μεγάλη ομάδα γυναικών-εθελοντών έγινε σκούπισμα σε πάρα πολλές περιοχές του χωριού, καθώς επίσης και πότισμα και περιποίηση όλων των λουλουδιών-παρτεριών και τενεκέδων. Επίσης τοποθετήσαμε τενεκέδες και σε άλλα σημεία του χωριού. Όποιος θέλει ζωγραφισμένους τενεκέδες έξω από το σπίτι του,προκειμένου να τους φροντίζει έχουμε τη δυνατότητα να σας φέρουμε, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.

☑️ Ευχαριστώ τον κ.Μανωλή Θεοδόση, διότι για ακόμη μία φορά μόνος του, καθάρισε το αυλάκι και το χώρο γύρω από αυτό, από τον κήπο του μέχρι και τη στροφή των φρεατίων στην είσοδο του χωριού.

☑️ Τα τρία δρομάκια που καταλήγουν στο δρόμο για το ξωκλήσι της παναγούδας καθαρίστηκαν με πολύ κόπο, με χορτοκοπτικά και αλυσοπρίονα. αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μαζεύτηκαν τόσο τα κλαδιά όσο και τα σκουπίδια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη τη γειτονιά που ήταν παρούσα σε όλο αυτό και ιδιαίτερα τον κ.Κώστα Μανωλή, διότι διέθεσε το όχημα του για τη μεταφορά και απομάκρυνση τους.


Επίσης ευχαριστώ τον κ.Νίκο Σακλαμπάνη και την κ.Γκέρντα καθώς επίσης και τον κ. Οικονόμου Κώστα του Δημήτριου και τη σύζυγό του Ευαγγελία για τις δωρεές τους σε υλικά, προκειμένου να κάνουμε μικροέργα που χρειάζεται. Για ακόμη μία φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φίλο μου και εργολάβο κ. Μπαλίκα Διονύση, που για ακόμη μία φορά μου έφερε ότι χρώματα του ζήτησα για κάποιες εθελοντικές εργασίες, δωρεάν.

Τέλος ευχαριστώ τον κ. Καραβασίλη Γεώργιο, που για άλλη μία φορά, ύστερα από συζήτηση που είχα μαζί του διέθεσε ένα αξιόλογο ποσό έτσι ώστε να βοηθήσουμε το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο να ανακαινίσουν τις τουαλέτες του εξ ολοκλήρου!!!! Ακούγοντας το πρόβλημα, χωρίς δεύτερη κουβέντα, έδωσε το αναγκαίο ποσό, δείχνοντας για ακόμη μία φορά την ανθρωπιά του, αλλά και την αγάπη του για τον τόπο του!

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο ήταν αναγκαίο και για το οποίο ο σύλλογος πάλευε χρόνια για να το καταφέρει.... Είναι θέμα καλής υγείας και υγιεινής των παιδιών μας!!! 

Περισσότερες λεπτομέρειες θα αναρτηθούν από τη σελίδα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, διότι εκτός από αυτή τη δωρεά ο σύλλογος έχει εξασφαλίσει αρκετές ακόμα μεγάλες χορηγίες τόσο για το δημοτικό όσο και για το νηπιαγωγείο και οι εργασίες ξεκινάνε αύριο από τον εργολάβο, που δουλεύει για τον Δήμο.

Προσοχή, με τον κορονοϊό. Τηρούμε τα μέτρα, τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους πολλούς υπερήλικες που υπάρχουν στο χωριό μας!!! Υπομονή, θα περάσει και αυτό....!!!!

Ο πρόεδρος

Δημήτρης Ντισλής