Τελευταία Νέα:

Συνταγή για το καλύτερο καλοκαιρινό μπριάμ



Μπριάμ – Υλικά για 4 άτομα

  • 300 γραμ. ώριμες ντομάτες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 300 γραμ. μελιτζάνες, μεσαίου μεγέθους
  • αλάτι
  • 200 γραμ. κολοκυθάκια
  • 200 γραμ. πατάτες
  • 200 γραμ. κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 250 γραμ. φρέσκα φασολάκια

Εκτέλεση για μπριάμ

Αρχικά, πλένετε τις μελιτζάνες και αφαιρείτε τα κοτσάνια τους. 

Έπειτα τις κόβετε σε οριζόντιες φέτες 2 εκ. και τις τοποθετείτε σε μπολ με κρύο, αλατισμένο νερό για 20 λεπτά για να ξεπικρίσουν.

Καθαρίζετε, πλένετε, στραγγίζετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε φέτες.

Καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τις πατάτες και τα κρεμμύδια.

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο.

Κατόπιν, πλένετε και στεγνώνετε τα φασολάκια. Βγάζετε τις κλωστές τους και κόβετε σε κομμάτια 4 εκ.

Μετά, πλένετε και κόβετε σε φέτες τις ντομάτες.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στραγγίζετε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνετε. 

Σε φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζετε τις μελιτζάνες, γυρίζοντας τις μια φορά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.

Τις βάζετε σε σουρωτήρι και τις πιέζετε με ένα κουτάλι για να στραγγίσουν το λάδι που απορρόφησαν. Κρατήστε το λάδι.

Τοποθετείτε τις φέτες μελιτζάνας σε μια στρώση σε πυρίμαχο ταψί.

Σε άλλες στρώσεις τοποθετείτε τα υπόλοιπα λαχανικά, τελειώνοντας με τις φέτες ντομάτας.

Ανάμεσα σε κάθε στρώση ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.

Ανακατεύετε το λάδι που κρατήσατε με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και το ρίχνετε επάνω στα λαχανικά.

Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά.

Αφαιρείτε το χαρτί και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.

Πλένετε το μαϊντανό και το ψιλοκόβετε. 

Πασπαλίστε τον επάνω από τα ψημένα λαχανικά και σερβίρετε τα ζεστά.


Ετοιμο !







Δεν υπάρχουν σχόλια