Τελευταία Νέα:

7 tips για να κοιμηθείς άνετα όταν έχει καύσωνα και δεν έχεις air conditionΗ κατάσταση μοιάζει ανυπόφορη χωρίς air condition στο σπίτι.
Υπάρχει τρόπος τελικά να απολαύσεις τον ύπνο σου χωρίς να ιδρώσεις ή να στριφογυρίζεις για ώρες μέσα στο σεντόνι; Σύμφωνα με τον Matthew Ebben, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Νευρολογίας και Νευροεπιστήμης του Κέντρου για τον Ύπνο στη Νέα Υόρκη, υπάρχει.

Κάνε ένα μπάνιο πριν πέσεις για ύπνοΕίτε έχεις air conditioning στο υπνοδωμάτιό σου είτε όχι είναι σημαντικό η θερμοκρασία του σώματός σου να πέφτει πριν κοιμηθείς. Ο πιο απλός τρόπος για να το καταφέρεις αυτό είναι να κάνεις ένα δροσερό ντους.

Ακολούθησε ένα ήπιο πρόγραμμα γυμναστικής“Εάν αντέχεις, λίγη σωματική άσκηση πριν τον ύπνο θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα”, υποστηρίζει ο Dr.Ebben. “Επίλεξε ένα είδος γυμναστικής που να μην είναι πολύ έντονο, όπως οι πιλάτες ή η γιόγκα, ώστε το σώμα σου να μην θερμανθεί υπερβολικά.”, προτείνει.

Αγόρασε έναν ανεμιστήραΠροφανώς και εάν δεν έχεις κλιματιστικό, θα χρησιμοποιήσεις ανεμιστήρα. Δεν είναι όμως αυτός ο λόγος που συστήνει την αγορά του. Υποστηρίζει πως ο λευκός ήχος που παράγει θα καλύψει όλους τους άλλους εξωτερικούς και θα σε βοηθήσει να αποκοιμηθείς.

Χρησιμοποίησε παγοκύστεςΤοποθέτησε τες σε παλμικά σημεία, όπως οι καρποί, ο αυχένας και οι αστράγαλοι ή πίσω από τα γόνατα, προκειμένου να πέσει η θερμοκρασία ολόκληρου του σώματός σου.

Άλλαξε σεντόνια Ξέχασε τα σεντόνια από σατέν, μετάξι και πολυεστέρα και επίλεξε βαμβακερά και μάλιστα κατασκευασμένα από ελαφρύ βαμβάκι, που θα σε κρατήσουν δροσερή για περισσότερη ώρα.

Κοιμήσου στο πιο δροσερό δωμάτιοΕάν δεν έχεις αυτή την επιλογή, ο Dr. Ebben προτείνει να έχεις κλειστές τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να ζεσταίνεται λιγότερο o χώρος.

Μην ξεχνάς να πίνεις νερόΩς γνωστόν, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το καλοκαίρι ο οργανισμός αφυδατώνεται. Είναι λοιπόν καίριας σημασίας να συμπεριλάβεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο περισσότερα υγρά απ’ ό,τι συνήθως, είτε πίνοντας πολύ νερό και φυσικούς χυμούς, είτε καταναλώνοντας ολόκληρα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια