Πρόταση για ένταξη της Κοινότητας Βασιλικών στην προαιρετική πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ "6για έξω". - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πρόταση για ένταξη της Κοινότητας Βασιλικών στην προαιρετική πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ "6για έξω".


Κοινοτικό Συμβούλιο Βασιλικών αριθμ αποφ 13/2020. 

Προταση για ένταξη της Κοινότητας Βασιλικών του Δήμου Θέρμης στην προαιρετική πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ "6για έξω".
 
Πρωτοπόρα η Κοινότητα Βασιλικών σε συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή της ΚΕΔΕ δηλώνει το παρών σε καινοτόμες δράσεις σύμφωνα με τις οποίες μπορούμε και πρέπει όλοι μας να δούμε τις Κωμοπόλεις μας με πιο " ανθρώπινο" μάτι. 

Η πρωτοβουλία υλοποίησης της δράσης "6 για έξω" προήλθε από τα αποτελέσματα που εξήχθησαν από τον νέο τρόπο ζωής των πολιτών εξαιτίας των περιορισμών που επιβλήθηκαν στα πλαίσια προστασίας από την εξάπλωση του covid 19.

Στο διάστημα των περιοριστικων μέτρων αποκαλυφθηκε πως όλοι μπορούμε να ζούμε σε πόλεις χωρίς θόρυβο, μόλυνση του περιβάλλοντος, ασφάλεια, άθληση, καθαριότητα και πολλών άλλων αγαθών που για τους περισσότερους πολίτες λόγω του έντονου τρόπου ζωής είχαν έλθει σε δεύτερη μοίρα. 

Το μέτρο αρχικά θα έχει ισχύ για 6 μήνες και η τελική απόφαση θα παρθεί από τους πολίτες οι οποίοι θα μπορούν να ψηφίσουν με SMS σε πενταψηφιο αριθμό τον δρόμο που θέλουν να πεζοδρομηθει και να δημιουργηθεί ποδηλατοδρομος. 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Βασιλικών με την αριθμ απόφαση 13/2020 ομόφωνα (με μια Κοινοτική σύμβουλο απούσα) αποφασίζει και προτείνει στον Δήμο Θέρμης να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ενταχθεί η Κοινότητα Βασιλικών στην πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ "6 για έξω" με τις εξής δράσεις. 

1ον Δημιουργία Πεζόδρομου από Πλατεία Δημαρχείου έως Πλατεία Χανια (Φαρμακείο). 

2ον Δημιουργία ποδηλατοδρομου ένθεν και ένθεν της κοιτης του Ανθεμουντα από τη θέση παλιό ΑΓΝΟ - παλιά Σφαγεία-παιδική χαρά.
«Κοινότητα Βασιλικών»

6 για έξω