ΕΟΔΥ: Μέχρι 39 ετών σχεδόν τα μισά κρούσματα κορωνοϊού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

ΕΟΔΥ: Μέχρι 39 ετών σχεδόν τα μισά κρούσματα κορωνοϊού





Παραπάνω από το 40% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας καταγράφηκαν σε άτομα έως 18 – 39 ετών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.


Συγκεκριμένα, στις ηλικίες 0 – 17 ετών μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 443 κρούσματα (6.5%) και στις ηλικίες 18 – 39 ετών 2.874 κρούσματα (42.1%).

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τον αρμόδιο Οργανισμό, η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 40 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).
Σημειώνεται δε πως τα παραπάνω στοιχεία αφορούν στα κρούσματα εκείνα για τα οποία είναι γνωστή η ηλικία τους.

Αναλυτικά ο σχετικός πίνακας από τη σημερινή (17/8) επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ:


Σε αυτό το πλαίσιο, πάντως, οι Αρχές έχουν ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης η οποία εστιάζει στους νέους και την ενημέρωσή τους. 

Μεγάλη ανησυχία των ειδικών την τρέχουσα περίοδο αποτελεί, άλλωστε, η επιστροφή των πολιτών από τις διακοπές η οποία θα μπορούσε να «μεταφέρει» τον κορονοϊό σε μέλη των οικογενειών τους μεγαλύτερης ηλικίας, και άρα ευάλωτα άτομα.

Είναι δε χαρακτηριστική η εξής αναφορά του πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θάνου Δημόπουλου, σε πρόσφατη παρέμβασή του: 


«Ξέρουμε ότι η μέση ηλικία των κρουσμάτων έχει κατέβει. Ξέρουμε ότι τα περισσότερα νέα άτομα είναι ασυμπτωματικά, τα περισσότερα θα νοσήσουν. 
Είδαμε περιστατικά νέων ανθρώπων που χρειάστηκαν μηχανική υποστήριξη. Επομένως είναι θέμα στατιστικής να δούμε βαριά περιστατικά και σε νέα άτομα. Κανείς δεν είναι άτρωτος στον SARS-CoV-2».