Ιαπωνία: Μισό δισ. εμβόλια κορωνοϊού με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ιαπωνία: Μισό δισ. εμβόλια κορωνοϊού με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021


Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας επιχειρεί με μια επιθετική κίνηση προκειμένου να εξασφαλίσει σχεδόν μισό εκατομμύρια εμβόλια, τέσσερις φορές τον πληθυσμό της, ελπίζοντας ότι θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη για την φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων τον επόμενο χρόνο.
Όπως και άλλες πλούσιες χώρες, η Ιαπωνία υπογράφει πολλές συμφωνίες επειδή ορισμένα από τα εμβόλια θα μπορούσαν να αποτύχουν στις κλινικές δοκιμές ή να απαιτήσουν περισσότερες από μία δόσεις, μια προσέγγιση που ορισμένοι ειδικοί θεωρούν συνετή.

Χωρίς αμφιβολία ο διαρκής στόχος του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε είναι να φέρει χιλιάδες αθλητές και φιλάθλους στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021, μετά την αναβολή της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιχίμπε Σούγκα, δήλωσε ότι η Ιαπωνία συνεργάζεται για το πώς να προχωρήσει στους Αγώνες, συνεχίζοντας την προσπάθεια για την ανάγκη εξασφάλισης εμβολίου.

Οι διάφορες εταιρείες «πιθανότατα θα είναι σε θέση να παράγουν ένα εμβόλιο μεταξύ του τέλους του τρέχοντος έτους και του επόμενου Μαρτίου», δήλωσε ο Σούγκα στο Reuters σε συνέντευξη αυτή την εβδομάδα. «Υπάρχουν πολλές σκέψεις, αλλά θέλουμε να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς με κάθε κόστος.»

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε καλό δρόμο να έχει 521 εκατομμύρια δόσεις από πέντε διαφορετικά εμβόλια το 2021, σε σύγκριση με πληθυσμό 126 εκατομμυρίων. Οι πρόσφατες προσφορές περιλαμβάνουν παγκόσμιες συμφωνίες με φαρμακοβιομηχανίες όπως η Pfizer Inc και η AstraZeneca PLC, καθώς και εγχώριες με την Shionogi & Co.

Ορισμένοι επικριτές του εγχειρήματος υποστηρίζουν, ότι η βιασύνη της Ιαπωνίας να εξασφαλίσει προμήθειες οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πολιτική επιθυμία να δείξει στον κόσμο ότι είναι πλήρως δεσμευμένη να φιλοξενήσει τους Αγώνες.

Δεδομένου του μεγέθους της διοργάνωσης και του αριθμού των ανθρώπων που προέρχονται από όλο τον κόσμο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες απαιτούν «μαζικές ποσότητες αποτελεσματικού εμβολίου», δήλωσε ο Κένι Σιμπούβα, διευθυντής του Ινστιτούτου Υγείας του Πληθυσμού στο King's College του Λονδίνου.

Ένας «πολύ, πολύ ουσιαστικός παράγοντας» για τους οικοδεσπότες των Αγώνων, θα είναι όταν θα είναι έτοιμο ένα αποτελεσματικό εμβόλιο και πώς θα διανεμηθεί, δήλωσε η Κυβερνήτης του Τόκιο Γιούρικο Κόϊκέ στο Reuters την Τρίτη.

«Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να αποτρέψουμε μόλυνση από κορωνοϊό στην Ιαπωνία και επίσης να καλωσορίσουμε τους αθλητές από όλο τον κόσμο».