Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης το τεχνικό πρόγραμμα για το 2021 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης το τεχνικό πρόγραμμα για το 2021



Με φυσική παρουσία, έπειτα από σχεδόν τέσσερις μήνες, συνεδρίασε χθες το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης.


Η συνεδρίαση έγινε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό, δηλαδή με μάσκες και τήρηση των αποστάσεων. Το δημοτικό συμβούλιο είχε συνεδριάσει τελευταία φορά με φυσική παρουσία των μελών του στις 11 Μαρτίου 2020. Έκτοτε οι συνεδριάσεις γίνονταν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κύριο θέμα της χθεσινής συνεδρίασης ήταν το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος για το έτος 2021, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 11,5 εκατ. ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Παρουσιάζοντας τις βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος τόνισε πως προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση των υπό εκτέλεση έργων καθώς και όσων είναι υπό δημοπράτηση και εκκρεμούν από προηγούμενα χρόνια, μαζί και η εκπόνηση μελετών για ένταξη νέων έργων στα καινούργια χρηματοδοτικά προγράμματα.
«Η φετινή χρονιά, λόγω κορωνοϊού είχε και έχει πολλές δυσκολίες. Ο δήμος μας υπολειτουργούσε λόγω των πολλών απουσιών για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιπλέον, δέχθηκε μεγάλο πλήγμα στα έσοδά του τα οποία θα είναι μειωμένα κατά περίπου 2,5 με 3 εκατ. ευρώ. 

Για τους λόγους αυτούς προτεραιότητά μας είναι να τελειώσουμε τα έργα που ξεκινήσαμε, να κάνουμε τα έργα τα οποία κουβαλάμε από προηγούμενα χρόνια, αλλά συγχρόνως, να ωριμάσουμε μελέτες για έργα τα οποία πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από συγκεκριμένα προγράμματα, όπως το ‘Αντ. Τρίτσης’, καθώς ίδιους πόρους για φέτος δεν θα έχουμε καθόλου» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο δήμαρχος Θέρμης υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι σταθερή επιλογή της διοίκησης του δήμου, παραμένει η ισόρροπη ανάπτυξη και στις τρεις δημοτικές ενότητες και σε όλους τους οικισμούς. Περιέγραψε ως έργα πρώτης προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου και στον τελευταίο οικισμό, το κλειστό γυμναστήριο στον Τρίλοφο, την ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης στις παιδικές χαρές, τα έργα στην επέκταση της Θέρμης κ.ο.κ. Παράλληλα, τόνισε, ότι ο δήμος θα προετοιμάσει τις απαραίτητες μελέτες ώστε να είναι έτοιμος να απορροφήσει κονδύλια από χρηματοδοτικά προγράμματα όπως το “Αντ. Τρίτσης”.

“Δεν διαφωνούμε με το περιεχόμενο των έργων στο τεχνικό πρόγραμμα όμως το καταψηφίζουμε για πολιτικούς λόγους” ανέφερε η επικεφαλής της παράταξης “Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης” Άννα Τσιφτελίδου. Άσκησε κριτική στη διοίκηση λέγοντας ότι στο τεχνικό πρόγραμμα επαναλαμβάνονται έργα τα οποία δεν εκτελούνται, ενώ δεν ελήφθησαν υπόψη και οι προτάσεις των τοπικών συμβουλίων.

Το σχέδιο τεχνικού προγράμματος καταψήφισε η παράταξη “Ο δήμος μας αύριο”. Εξηγώντας τους λόγους ο επικεφαλής Χρήστος Φάσσας είπε πως “παρότι είναι το πλέον συγκρατημένο πρόγραμμα των τελευταίων ετών, εντούτοις στερείται οράματος, στόχευσης και δυνατότητας υλοποίησης”.

Ο Φάνης Καρκατζούνης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης η οποία επίσης καταψήφισε, είπε πως “το πρόγραμμα κινείται στη λογική του εφικτού, δηλαδή της υποταγής”, προσθέτοντας πως επαναλαμβάνονται έργα προηγούμενων ετών, ενώ λείπουν αναγκαία έργα όπως σχολικά κτίρια, παιδικές χαρές κ.λπ.

Κατά του τεχνικού προγράμματος τάχθηκε η παράταξη “Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής” με τον επικεφαλής Δημήτρη Βλαχομήτρο να επισημαίνει ως βασικές αδυναμίες την απουσία έργων σχολικής στέγης, ύδρευσης κ.ά.