Βάσεις 2020: Επιτυχόντες το 77% των υποψηφίων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Βάσεις 2020: Επιτυχόντες το 77% των υποψηφίων




Το πρωί της Παρασκευής ανακοινώθηκαν οι βάσεις, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων.


Σύμφωνα με τα πρώτα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ, μετά την ανακοίνωση των Βάσεων, το 77% των υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές κατάφερε να εισαχθεί σε κάποια σχολή.

Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, εκ των υποψηφίων που πέτυχαν στις φετινές Πανελλαδικές, το 53,39% είναι κορίτσια και το 46,61% είναι αγόρια. Επίσης, στην πρώτη τους προτίμηση πέρασε το 22,14% των υποψηφίων. Όπως ανέφερε η Νίκη Κεραμέως σημειώθηκε πτώση των βάσεων στις ανθρωπιστικές και τις ιατρικές σχολές, ενώ στις οικονομικές υπήρξε άνοδος, της τάξεως περίπου του 20%.

Επίσης, όπως ανέφερε η υπουργός, το 42% των τμημάτων έχει βάση εισαγωγής κάτω των 10.000 μορίων, για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΓΕΛ, με το αντίστοιχο ποσοστό τμημάτων για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΕΠΑΛ να είναι στο 30%. Γενικότερα, όπως είπε η υπουργός, το 32% των υποψηφίων των ΓΕΛ είχε επιτυχία με λιγότερα από 10.000 μόρια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι 25%.

Σύμφωνα με την Υπουργό, η πτώση των βάσεων οφείλεται, πρώτον, στην απουσία συντελεστών βαρύτητας, που συνεπάγεται ότι όλα τα μαθήματα είναι ισοβαρή στη διαμόρφωση των μορίων και δεύτερον στο γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος συνεξετάστηκαν τα μαθήματα της Έκθεσης και της Λογοτεχνίας και υπήρξαν χαμηλά αποτελέσματα.