Όλγα Γιαννιού: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Α1. - Πρόεδρος του Αετού Βασιλικών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Όλγα Γιαννιού: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Α1. - Πρόεδρος του Αετού Βασιλικών


Στο χθεσινό "φύλλο " της εφημερίδας Metrosport υπήρξε συνέντευξη κ αφιέρωμα στην πρόεδρο της ομάδας Όλγα Γιαννιού, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας


Σε ένα καθαρά ανδροκρατούμενο άθλημα όπως είναι το ποδόσφαιρο, σιγά, σιγά το γυναικείο φύλο βρίσκεται σε θέσεις ευθύνης που πριν μερικά χρόνια πολλοί θεωρούσαν ότι ήταν αδιανόητο ότι μπορούσαν να τις αναλάβουν.

Δειλά, δειλά έκαναν την παρουσία τους γυναίκες στα τμήματα υποδομής, είδαμε προπονήτριες, διαιτητίνες αλλά και σε καίρια διοικητικά πόστα. Φέτος για πρώτη φορά από συστάσεως της Α1 αναλαμβάνει πρόεδρος γυναίκα. Πρόκειται για την Ολγα Γιαννιού που οι συνάδελφοι της την εμπιστεύτηκαν την προεδρία του Αετού Βασιλικών ο οποίος μετά από αρκετά χρόνια θα αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία της Ενωσης.

Είναι εκλεγμένη τοπική σύμβουλος στα Βασιλικά και πλέον θα βοηθήσει την περιοχή από ένα άλλο πόστο.

Υπήρξε αθλήτρια η ίδια και μεγαλώνοντας δύο γιούς αθλητές, ο ένας εξ αυτών ποδοσφαιριστής στον Αετό Βασιλικών είναι σε θέση να γνωρίζει τα οφέλη του αθλητισμού τόσο στους ίδιους τους αθλητές όσο και στην κοινωνία γενικότερα. Για την ενασχόληση της με τον αθλητισμό επισήμανε: «Ο αθλητισμός δεν αλλάζει μόνο τις σωματικές μας ικανότητες, διαμορφώνει και τον χαρακτήρα μας προσθέτοντας του ηθικές αξίες όπως πειθαρχία, σεβασμό, ευγένεια, επιμονή και αναγνώριση της αξίας του αντιπάλου.

Είναι γνωστή σε όλους η φράση "Σήμερα αθλητές αύριο καλύτεροι άνθρωποι".

Τρεις γυναίκες στη διοίκηση του Αετού. Τι έχετε να πείτε για αυτό;
«Είναι γνωστό το πόσο περισσότερο δραστήριες, τελειομανείς και επίμονες είναι οι γυναίκες. Ετσι πιστεύω πως η ομάδα μας θα έχει πολλά περισσότερα οφέλη με τρεις γυναίκες στη διοίκηση χωρίς βέβαια αυτή η τοποθέτηση μου να μειώνει διόλου την προσφορά των ανδρών μελών της διοίκησης. Ολοι είναι απαραίτητοι».

Πως σας αντιμετωπίζουν οι φίλοι της ομάδας αλλά και οι κάτοικοι των Βασιλικών γενικότερα
«Ως γυναίκα στη θέση της πρόεδρου ποδοσφαιρικής ομάδας, τυγχάνω της καλύτερης αντιμετώπισης τόσο από την ομάδα όσο και από τους κατοίκους των Βασιλικών. Δεν υπήρξε στις προθέσεις μου η προεδρία. Θεωρούσα πως θα συνέχιζα να προσφέρω το μέγιστο δυνατό από τη θέση της ταμία. Αποτέλεσε τιμή για εμένα κατά την πρώτη συνεδρίαση ώστε να συσταθεί η νέα διοίκηση σε σώμα, η τοποθέτηση των υπολοίπων εκλεγμένων μελών προτείνοντας εμένα για πρόεδρο ως άτομο εμπιστοσύνης και ευρείας αποδοχής στην τοπική μας κοινωνία».

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;
«Στόχος της ομάδας μας είναι να έχει μια αξιοπρεπή εμφάνιση στο Πρωτάθλημα έτσι ώστε να καταφέρει να παραμείνει στην Α1».

Θα στηρίξετε παιδιά της περιοχής;
«Επιθυμία μου είναι η ομάδα να στηριχθεί σε παιδιά των Βασιλικών. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση όταν αθλητές που ξεκίνησαν την ποδοσφαιρική τους σταδιοδρομία από τον Αετό Βασιλικών επιστρέφουν για να υποστηρίξουν την ομάδα και να αγωνιστούν και πάλι με τη φανέλα του Αετού .

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε στις Παιδικές Ακαδημίες της ομάδας ώστε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά».
Εφημερίδα Metrosport