Να μην ανεβάζουν φωτογραφίες στα social media ζητήθηκε από τους Έλληνες αξιωματικούς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Να μην ανεβάζουν φωτογραφίες στα social media ζητήθηκε από τους Έλληνες αξιωματικούς


Ψυχραιμία και ετοιμότητα επικρατεί στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αυτές τις ώρες καθώς ο Τούρκος πρόεδρος είναι απρόβλεπτος και κανείς δε γνωρίζει εάν τελικά θα δώσει το «πράσινο» φως προκειμένου να εξέλθει το ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» από το λιμάνι της Αττάλειας με σκοπό να ποντίσει καλώδια στα δικά μας ύδατα.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες οι εντολές που έχουν λάβει όσοι αξιωματικοί δεν βρίσκονται στις μονάδες τους είναι να μην απομακρύνονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 λεπτών από την υπηρεσία τους καθώς μπορεί ανά πάσα στιγμή να κληθούν να επιστρέψουν εσπευσμένα και άπαντες να μην πραγματοποιούν αναρτήσεις στο Facebook και γενικότερα στα social media που θα αποκαλύπτουν τη θέση στην οποία βρίσκονται.

Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν αποκλείσουν να προχωρήσει σήμερα η Τουρκία σε διπλή πρόκληση.



Από τη μια πλευρά δηλαδή να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη προσευχή στον ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη που πρόσφατα μετατράπηκε σε τζαμί με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας και από την άλλη να ζητήσει να αποπλεύσει το ερευνητικό σκάφος βάσει της παράτυπης Navtex που έχει εκδοθεί και ισχύει μέχρι τις 2 Αυγούστου.

Το πρακτορείο Anadolu της γειτονικής χώρας αναφέρει πως το σκάφος ετοιμάζεται να ξεκινήσει για τη Μεσόγειο «έπειτα από τις απαραίτητες προετοιμασίες», χωρίς να προσδιορίζεται όμως πότε ακριβώς αναμένεται αυτό να συμβεί.



Αυτό που δεν γνωρίζουμε επίσης είναι εάν το «Oruc Reis» βγαίνοντας από την Αττάλεια και οδεύοντας προς το Καστελόριζο θα επιχειρήσει όντως να ποντίσει καλώδια στον βυθό ώστε να κάνει έρευνες για το εάν είναι κατάλληλο το σημείο για άντληση φυσικού αερίου ή απλώς θα κάνει ένα πέρασμα από την επίμαχη περιοχή που περιλαμβάνει τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και μέρος της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που έχει ανακηρύξει η Κυπριακή Δημοκρατία. Πάντως ούτως ή άλλως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βρίσκεται ισχυρή ελληνική ναυτική δύναμη ώστε να αποτρέψει οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια.

«Τα πλοία επιφανείας και τα υποβρύχιά μας βρίσκονται εκεί που θα πρέπει να είναι» όπως μας λέει χαρακτηριστικά πηγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που τις περισσότερες ώρες της ημέρας βρίσκεται στον θάλαμο επιχειρήσεων παρακολουθώντας σε πραγματικό χρόνο τόσο τον ελληνικό όσο και τον τουρκικό στόλο

newsbeast.gr