Οικίσκο για έλεγχο πιθανών κρουσμάτων Covid-19 παραχώρησε στο Κέντρο Υγείας ο δήμος Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οικίσκο για έλεγχο πιθανών κρουσμάτων Covid-19 παραχώρησε στο Κέντρο Υγείας ο δήμος Θέρμης



Στην παραχώρηση ενός οικίσκου τύπου Kibo προς το Κέντρο Υγείας Θέρμης προχώρησε ο δήμος Θέρμης, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η ασφαλής εξυπηρέτηση των ασθενών οι οποίοι προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας.


Ο οικίσκος τοποθετήθηκε στον αύλειο χώρο του Κέντρου Υγείας και θα εξετάζονται σε αυτόν ασθενείς με συμπτώματα που σχετίζονται με αυτά του νέου κορωνοϊού, προκειμένου να μην εξετάζονται στους ίδιους χώρους μαζί με άλλους ασθενείς οι οποίοι προσέρχονται για άλλους λόγους στο Κέντρο Υγείας.

Η παραχώρηση του οικίσκου έγινε έπειτα από αίτημα της διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας προς την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Στο αίτημα ανταποκρίθηκε άμεσα ο δήμος Θέρμης, έπειτα από συνεννόηση με την ΠΕΔ-ΚΜ και ο οικίσκος έχει πλέον τοποθετηθεί και πρόκειται να τεθεί άμεσα σε λειτουργία, μόλις ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του εξοπλισμού του.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ιορδάνης Κελεγκούρης “στον χώρο αυτόν θα εξετάζουμε ασθενείς με συμπτώματα όπως υψηλός πυρετός, πονόλαιμος, δύσπνοια, τα οποία προσομοιάζουν με αυτά του κορωνοϊού. Αυτό γίνεται προκειμένου να προστατέψουμε τους ασθενείς οι οποίοι προσέρχονται για άλλους λόγους καθώς και το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας. 

Εάν από την εξέταση κρίνεται ότι ο ασθενής θα πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, θα καλούμε ασθενοφόρο προκειμένου να τον μεταφέρει με ασφάλεια”. Παράλληλα, ο κ. Κελεγκούρης εξέφρασε τις ευχαριστίες της Διεύθυνσης αλλά και του προσωπικού του Κέντρου Υγείας προς το δήμο Θέρμης, “για τη συνεχή στήριξη που μας παρέχει. 

Για ακόμη μία φορά στάθηκε δίπλα στις ανάγκες μας παραχωρώντας μας αυτή τη φορά έναν οικίσκο καθώς η πανδημία δημιούργησε την ανάγκη ενός χώρου υποδοχής και προληπτικού ελέγχου για τον covid-19 εκτός του κύριου κτηρίου”.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι “ο δήμος μας είναι πάντοτε στο πλευρό του Κέντρου Υγείας, βοηθούμε με κάθε τρόπο, στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων μας. Μόλις μας υποβλήθηκε το αίτημα από την ΠΕΔ-ΚΜ ανταποκριθήκαμε αμέσως, προχωρώντας στην αγορά και παραχώρηση του οικίσκου ο οποίος είναι αναγκαίος γι’ αυτή την περίοδο της πανδημίας. 

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε συνάντηση με την υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ στην οποία εκθέσαμε τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Θέρμης και δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει στην επίλυσή τους. Εμείς παρακολουθούμε την πορεία υλοποίησης αυτών των δεσμεύσεων και εάν χρειαστεί, θα επανέλθουμε. 

Το Κέντρο Υγείας επιτελεί σπουδαίο ρόλο, όχι μόνον για την περιοχή της Θέρμης, αλλά και για μεγάλο μέρος της ανατολικής Θεσσαλονίκης και πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο”.