Αυτό είναι το ζευγάρι «λογιστών» που εξαπατούσε και χτυπούσε ηλικιωμένους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αυτό είναι το ζευγάρι «λογιστών» που εξαπατούσε και χτυπούσε ηλικιωμένους



Πρόκειται για έναν 39χρονο Έλληνα, που έχει συλληφθεί, και μια 34χρονη Ελληνίδα που παραμένει ασύλληπτη.
Τα στοιχεία των δύο απατεώνων, ενός 39χρονου Έλληνα και μιας 34χρονης Ελληνίδας που εξαπατούσε ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Ο 39χρονος, ο οποίος μαζί με τη συνεργό του δεν δίσταζε να χτυπά όσους ηλικιωμένους αντιλαμβάνονταν την απάτη και αντιδρούσε, είχε συλληφθεί τον Απρίλιο ενώ η 34χρονη παραμένει ασσύληπτη:

Πρόκειται για τους:

ΖΕΡΒΑ Ευθύμιο του Δημητρίου και της Σοφίας, γεννηθέντα την 31-1-1981 στη Θεσσαλονίκη που δεν έχει συλληφθεί





ΣΤΡΑΤΗ Κωνσταντίνα του Γρηγορίου και της Γεωργίας, γεννηθείσα την 12-3-1985 στην Πάτρα που δεν έχει συλληφθεί.



Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τετελεσμένη κλοπή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους, που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απάτη κατά συναυτουργία τελεσθείσες και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση και ληστρική περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία.

Ο 39χρονος συνελήφθη στην Ελευσίνα όταν μαζί με τη συνεργό του προσέγγισαν έναν ηλικιωμένο και προσποιούμενοι τους λογιστές, απαίτησαν την καταβολή χρηματικού ποσού. Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πιστευτά τα λεγόμενα τους, κάλεσαν τηλεφωνικά μια τρίτη - άγνωστη - γυναίκα η οποία προσποιήθηκε την κόρη του υποψήφιου θύματός τους με τον ηλικιωμένο να αντιλαμβάνεται την απάτη και το ζευγάρι να τρέπεται σε φυγή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ελευσίνας, οι κατηγορούμενοι, προσέγγιζαν ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφής χρηματικού ποσού από Δημόσιες Υπηρεσίες, επιχειρούσαν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5561840 του Τμήματος Ασφαλείας Ελευσίνας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.