Κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ: Που θα δουν οι δικαιούχοι δ.Θέρμης τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ: Που θα δουν οι δικαιούχοι δ.Θέρμης τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες


Ξεκινά η διαδικασία ανάρτησης των αποτελεσμάτων για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού. Συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν τα προσωρινά αποτελέσματα (προσωρινοί πίνακες) όλων των δικαιούχων του Προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ 2020 – 2021 και θα δοθεί προθεσμία ολίγων ημερών για υποβολή ηλεκτρονικών ενστάσεων.   
Μετά την εξέταση των ενστάσεων θα αναρτηθούν τα οριστικά αποτελέσματα (οριστικοί πίνακες) των δικαιούχων του προγράμματος.

Ακολούθως οι οριστικοί δικαιούχοι θα λάβουν την επιδότηση, και συγκεκριμένα την Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, προκειμένου να ξεκινήσουν τις διαδικασίες κράτησης του τουριστικού καταλύματος που θα επιλέξουν. Τη φετινή χρονιά, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα είναι διευρυμένο και ενισχυμένο το πρόγραμμα για τους εργαζόμενους και τους ανέργους.

Παράλληλα, για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια. Μειωμένη εξάλλου θα είναι και η ιδιωτική συμμετοχή σε όλα τα ξενοδοχεία, καθώς αυξάνεται η επιδότηση του ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται στους δημότες μας, ότι οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1 Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. 

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:– από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεγούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου ή – από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όταν επιλεγούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2019 είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες, όπως περιγράφεται στη Δημόσια Πρόσκληση. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Τα αποτελέσματα της φετινής διαδικασίας και οι σχετικοί πίνακες θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr/koinonikos-tourismos, όπου μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να αναζητήσει και να βρει περισσότερες πληροφορίες, για το πρόγραμμα.