Η ανακοίνωση της "Παρέμβασης Πολιτών Δ.Θέρμης" για τον θάνατο του Μ. Μοσχόπουλου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η ανακοίνωση της "Παρέμβασης Πολιτών Δ.Θέρμης" για τον θάνατο του Μ. Μοσχόπουλου



//Η ανακοίνωση της παράταξης "Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης":
Θρηνούμε σήμερα, μαζί με την οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους, την τοπική κοινωνία των Βασιλικών, κι εμείς οι συνοδοιπόροι και συναγωνιστές του από την Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης τον Μοσχόπουλο Μοσχόπουλο!

Θρηνούμε όσοι είχαμε τη χαρά και την τιμή να τον γνωρίσουμε! Ο άδικος και πρόωρος χαμός του στερεί την κοινωνία μας από ένα πρόσωπο ενάρετο, έναν πολίτη πρότυπο τιμιότητας και ανιδιοτελούς προσφοράς. 

Έχουμε χρέος να πούμε δυο λόγια με σκοπό να αυξηθούν ίσως οι ενάρετοι πολίτες, όπως μας δίδαξε ο Περικλής λέγοντας ότι: "...ὅπου τὰ βραβεῖα τῆς ἀρετῆς εἶναι τὰ πιὸ μεγάλα, ἐκεῖ συγκαταλέγονται μεταξὺ τῶν πολιτῶν καὶ οἱ πιὸ ἐνάρετοι ἄνδρες…."

Η αρετή, η τιμιότητα και η προσφορά του Μοσχόπουλου για τον συνάνθρωπο και τον τόπο του αναγνωρίζεται απ’ όλους μας. Αφού έτσι θέλησε η μοίρα μπορείς να φύγεις, Μοσχόπουλε, ήσυχος! Έκανες το καθήκον σου με αξιοπρέπεια, ακεραιότητα, εντιμότητα, τίμησες τον αγωνιζόμενο άνθρωπο! Φεύγεις με την ψυχή και τα χέρια καθαρά! Φεύγεις με το μέτωπο ψηλά!

Ο Μοσχόπουλος Μοσχόπουλος γεννήθηκε (15.11.1952) στα Βασιλικά, από γονείς αγρότες. Τελειόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης σπούδασε Φυσικός (Α.Π.Θ.) και υπηρέτησε τη Μέση Εκπαίδευση. Συνδικαλιστής, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής σε όλες τις θέσεις ευθύνης. Μέλος της πενταμελούς Ε.Ε. της ΟΛΜΕ. Αιρετός, μέλος του ΠΥΣΔΕ Χαλκιδικής.

Υπηρέτησε στην τοπική αυτοδιοίκηση ως Κοινοτικός Σύμβουλος στην Κοινότητα Βασιλικών και ως μέλος του Δ.Σ. Ανθεμούντα. Από τα ιδρυτικά μέλη της δημοτικής παράταξης Παρέμβασης Πολιτών Δήμου Θέρμης και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θέρμης (2014-2019) .

Ενεργό μέλος στα κινήματα για το κλείσιμο της χωματερής Ταγαράδων, την παραμονή του ΙΚΑ στα Βασιλικά, στην ακύρωση λειτουργίας των εργοστασίων Βιομάζας Βασιλικών –Λακκιάς και στην ομάδα ‘Νοιάζομαι για τα Βασιλικά’.

Έφυγε νωρίς και άφησε στην οικογένειά του και σε όλους τους γνωστούς και φίλους ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Χάθηκε αναπάντεχα όμως δεν θα ξεχασθεί. 

Δεν θα τον ξεχάσουμε γιατί το φως και η καλοσύνη που σκόρπισε με το πέρασμά του από τον προσωρινό αυτόν κόσμο, δεν θα σβήσει με τον θάνατό του.

Μοσχόπουλε, θα σε θυμόμαστε πάντα!