Τελευταία Νέα:

Σνίτσελ κοτόπουλο με μουστάρδα και πάπρικα



Τα παιδιά θα το λατρέψουν!

Υλικά

  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 3 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό τζίντζερ
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Κόβουμε τα φιλέτα οριζοντίως στη μέση, σε δύο κομμάτια το καθένα, και χτυπάμε καλά με τον μπάτη ή με βαρύ γουδοχέρι, για να πλατύνουν και να λεπτύνουν. 
Αλατοπιπερώνουμε. 
Σε βαθύ πιάτο ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά με αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα. 
Σε άλλο πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι, αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά και σε τρίτο πιάτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
Βουτάμε κάθε φιλέτο με τη σειρά στο αλεύρι, στο αυγό και στη φρυγανιά, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά, και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. 
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με σπιτική μαγιονέζα, τηγανητές πατάτες ή πατατοσαλάτα.

 gastronomos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια