Δ.Θέρμης: Παρεμβάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών κατά το μήνα Ιούνιο στην Κοινότητα Σουρωτής - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δ.Θέρμης: Παρεμβάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών κατά το μήνα Ιούνιο στην Κοινότητα Σουρωτής



//Ανακοίνωση Δ.Θέρμης:Σειρά παρεμβάσεων βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών πραγματοποιήθηκαν το μήνα Ιούνιο στην Κοινότητα Σουρωτής ικανοποιώντας παράλληλα δεκάδες αιτήματα συνδημοτών μας.

Αναλυτικά οι εργασίες περιελάμβαναν αρχικά εκτεταμένη χαλικόστρωση σε δρόμους εντός οικισμού παλαιού και νέου.
Παράλληλα, ολοκληρώθηκε το έργο επί της στροφής Σουρωτής-Βασιλικών. 

 Κατά την αρχική παρέμβαση στο σημείο, που πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου Συντήρησης και Αυτεπιστασίας κ. Βασίλειου Μουστάκα, απομακρύνθηκαν θάμνοι και δέντρα και εξομαλύνθηκε το βάθος του δρόμου, σε μία προσπάθεια αποκατάστασης της σωστής ορατότητας αλλά και προσβασιμότητας στο σημείο.

Επίσης, περισσότεροι από 60 λαμπτήρες αντικαταστάθηκαν και ξεκίνησε ήδη η τοποθέτηση νέων, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού για ενίσχυση του φωτισμού με νέους λαμπτήρες (τύπου LED), τελευταίας τεχνολογίας, με πολύ μεγάλη διάρκεια λειτουργίας, μεγαλύτερη απόδοση φωτισμού και οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εξαιρετικά ευέλικτο τρόπο.

Μεγάλος όγκος μπάζων απομακρύνθηκε στην έξοδο προς Βασιλικά, όπου πραγματοποιήθηκαν και παρεμβάσεις εξομάλυνσης του εδάφους, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα ο χώρος που μελλοντικά θα αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου.

Η Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου Θέρμης προχώρησε κατά το μήνα Ιούνιο και στην αποκομιδή κλαδιών και φερτών υλικών, από διάφορα σημεία εντός παλαιού και νέου οικισμού, αποκαθιστώντας την ασφάλεια, την καθαριότητα και την καλαισθησία των κοινόχρηστων χώρων.

Προτεραιότητα εξάλλου της Διεύθυνσης αποτέλεσε η απομάκρυνση όλων των μπάζων και άλλων υλικών που είχαν μεταφερθεί γύρω από τους κάδους στην είσοδο της Κοινότητας Σουρωτής και στη διασταύρωση προς το εργοστάσιο.
Η προσπάθεια συνεχίζεται σε όλες τις Κοινότητες και σε καθημερινή βάση, ώστε να καταστούν πιο λειτουργικοί οι κοινόχρηστοι χώροι και να βελτιωθεί αισθητά η εικόνα “τους” και παράλληλα η ίδια η καθημερινότητα των πολιτών.