Τελευταία Νέα:

ΗΡΩΝ

Μεξικάνικα λαζάνια – Η φανταστική συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε σήμερα



Έχετε δοκιμάσει μεξικάνικα λαζάνια; 
Είναι σαν τα λαζάνια που αγαπάμε αλλά σε μεξικάνικη παραλλαγή που θυμίζει τις γεύσεις που τρώμε στα εστιατόρια με λατινοαμερικάνικη έμπνευση. Δείτε, λοιπόν, πως θα τα φτιάξετε:

Τι θα χρειαστείτε για τα μεξικάνικα λαζάνια;
  • 1 κιλό βόειος κιμάς
  • 2 πράσινες καυτερές πιπεριές ή απλές πράσινες αν θέλετε – ψιλοκομμένες και χωρίς τους σπόρους
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
  • 2 ντομάτες κομμένες
  • 9 τορτίγιες
  • 4 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί


Εκτέλεση Συνταγής

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220° βαθμούς κελσίου και ταυτόχρονα λαδώστε ένα ταψί.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρέψτε το κιμά μαζί με τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι ο κιμάς να μην είναι πια ροζ στο χρώμα.

Προσθέστε νερό και μπαχαρικά της επιλογής σας όπως πιπέρι, κύμινο, πάπρικα, σκόνη για κρέας κτλ. Φέρτε σε βράση και μετά σιγομαγειρέψτε λίγο ακόμη για 23 λεπτά χωρίς το καπάκι.

Ρίξτε και τα φασόλια και τις ντομάτες, μαζί με τον χυμό τους. 

Μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά.

Τοποθετήστε 2 τορτίγιες στον πάτο του ταψιού. Όπου υπάρχει κενό, βάλτε μία ακόμη τορτίγια κομμένη σε κομμάτια.

Ρίξτε το μισό από το μείγμα μαζί με 2 φλιτζάνια τριμμένου τυριού.

Επαναλάβετε την διαδικασία: άλλες 3 τορτίγιες, το άλλο μισό του μείγματος και άλλο ένα φλιτζάνι τυρί.

Καλύψτε με άλλες 3 τορτίγιες και άλλο ένα φλιτζάνι τριμμένο τυρί.

Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 25-30 λεπτά. Θα πρέπει το τυρί να έχει λιώσει όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

Σερβίρετε με λίγο φρέσκο μαϊντανό. 

Τα μεξικάνικα λαζάνια με τορτίγιες είναι έτοιμα και θα τρελαθείτε με την γεύση τους!