Υποχρεωτική από σήμερα η χρήση μάσκας για όλους στα Σούπερ μάρκετ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Υποχρεωτική από σήμερα η χρήση μάσκας για όλους στα Σούπερ μάρκετ



Η μάσκα έναντι του κορονοϊού γίνεται υποχρεωτική στα σούπερ μάρκετ από σήμερα Σάββατο.
Στα σούπερ μάρκετ η μάσκα για τον κορονοϊό, θα είναι υποχρεωτική τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες.

Παράλληλα, το πρόστιμο σε όποιο άτομο δεν εφαρμόσει το νέο μέτρο θα είναι 150 ευρώ.

Μάλιστα, ο ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ανακοίνωσε μέσω Twitter πως «Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο,υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους & καταναλωτές».

Υπενθυμίζεται πως εισήγηση για υποχρεωτική χρήση μάσκας που έκανε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό βλέποντας με ανησυχία την αυξητική τάση των κρουσμάτων με την πολιτική ηγεσία να διστάζει για την ώρα να λάβει αποφάσεις.

Μάλιστα πριν λίγες μέρες υπήρξε χαλάρωση του μέτρου αφού οι καταναλωτές σε εμπορικά κέντρα δεν είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν. Ωστόσο, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στα εμπορικά κέντρα μόνο για το προσωπικό.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για το προσωπικό στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Εστίαση (εξωτερικός χώρος)
  • Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί
  • Ανελκυστήρες
Παρόλα αυτά, φαίνεται πως αλλάζουν τα δεδομένα για την χρήση μάσκας, καθώς από το Σάββατο γίνεται υποχρεωτική για προσωπικό και καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ.

Επίσης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 28 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας το απόγευμα της Παρασκευής (17/7).Τα 12 από αυτά εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας, σύμφωνα με την ίδια αναφορά, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.964, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.