Έκκληση του προέδρου Βασιλικών για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία της Τετάρτης 8 Ιουλίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έκκληση του προέδρου Βασιλικών για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία της Τετάρτης 8 Ιουλίου


Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας Βασιλικών σχετικά με την επικείμενη εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Αγαπητοί συμπολίτες της Κοινότητας Βασιλικών, η περίοδος του κορονοιου απέδειξε πόσο εύθραυστοι είμαστε αλλά και ότι το υπέρτατο αγαθό στην κοινωνία μας είναι η ανθρώπινη ζωή και η υγεία.


Τώρα μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας που ξεκίνησαν και πάλι τα χειρουργεία αλλά και λόγω θερινής περιόδου η ανάγκη για Αιμα πλέον είναι τόσο μεγάλη. Κάνω έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Κοινότητας Βασιλικών και Λακκιας αλλά και φίλους συνδημοτες να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη 08 Ιουλίου 2020 από τις 17:00 έως 20:00 στο Κοινοτικό Κατάστημα Βασιλικών. 

Η Κοινότητα Βασιλικών από τις πρώτες Κοινότητες που δημιούργησε Τράπεζα Αίματος και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να είναι στο πλευρό κάθε συντοπίτη όποτε χρειαστεί. Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος όπως ξέρουμε είναι μια κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή όλων όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο. 

Συνήθως η έλλειψη αυτή και η ανάγκη για αιμοδοσία γίνεται αντιληπτή όταν εμείς οι ίδιοι η οι κοντινοί μας άνθρωποι χρειαστούν αυτό το αίμα. 

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια απολύτως ασφαλής διαδικασία όπου ο δότης δεν διατρέχει κίνδυνο να νοσήσει από οποιαδήποτε μολυσματικη ασθένεια. Το αίμα συλλέγεται από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό χρησιμοποιώντας μιας χρησης αποστειρωμενο εξοπλισμό. 

Ας αφιερώσουμε λοιπόν αγαπητοί συμπολίτες 5 λεπτά από το χρόνο μας μεθαύριο στα Βασιλικά μιας και η αιμοδοσία δεν είναι μόνο μια χειρονομία καλής θελήσεως είναι κάτι περισσότερο. Είναι μια πράξη αλληλεγγύης και αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας.

Αστέριος Καρακώττας


.