4 skincare λάθη που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση του δέρματος - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

4 skincare λάθη που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση του δέρματος



Το ποιες πρακτικές θεωρούνται σωστές και ποιες λάθος στη skincare ρουτίνα μερικές φορές αλλάζει μέρα με τη μέρα.

Τη μία ο διπλός καθαρισμός θεωρείται must και την άλλη περιττό και σπάταλο βήμα. Υπάρχουν ωστόσο και ορισμένες πρακτικές που όσα χρόνια και περάσουν, όλοι οι skincare experts συμφωνούν πως προσθέτουν χρόνια. Ακολουθούν μερικά skincare λάθη που αποτελούν αιτίες της πρόωρης γήρανσης και θα πρέπει να σταματήσετε αμέσως:

Παραλείπετε το αντηλιακό
Η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς προστασία αποτελεί τη Νο.1 αιτία εμφάνισης καφέ κηλίδων, ρυτίδων και καρκίνου του δέρματος. Παρόλα αυτά οι περισσότερες γυναίκες περιορίζουν τη χρήση αντηλιακού μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες ή στηρίζουν την προστασία της επιδερμίδας τους στο SPF15 της κρέμας BB. Στην πραγματικότητα, η προστασία που προσφέρουν τα προϊόντα μακιγιάζ δεν είναι αρκετή για την αποφυγή της πρόωρης γήρανσης.

Η καθημερινή έκθεση- ακόμη και τις μέρες με συννεφιά- στην υπεριώδη ακτινοβολία χωρίς προστασία, ευθύνεται για το 80% των σημαδιών γήρανσης στην επιδερμίδα. Κατά συνέπεια, η καθημερινή αντηλιακή προστασία είναι η πιο ουσιαστική κίνηση αντιγήρανσης.

Χρησιμοποιείτε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

 Εκτός από το ότι είναι εξαιρετικά ρυπογόνα για το περιβάλλον, η χρήση τους μπορεί επίσης να αποδειχθεί επιζήμια για την υγεία του δέρματος. Τα περισσότερα μαντηλάκια καθαρισμού περιέχουν χημικές ουσίες και οινόπνευμα που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και να αφήσουν το δέρμα στεγνό, αφυδατωμένο και ευαίσθητο. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα μαντηλάκια στην πραγματικότητα δεν καθαρίζουν επαρκώς την επιδερμίδα. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότερες γυναίκες τείνουν να τρίβουν έντονα το πρόσωπό τους στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν τα υπολείμματα μακιγιάζ, ενθαρρύνοντας έτσι την εμφάνιση ρυτίδων. Κρίνεται λοιπόν απαραίτητη η χρήση ενός τζελ ή αφρού καθαρισμού για τη σωστή και πλήρη απομάκρυνση του μακιγιάζ και των ρύπων.

Ξεχνάτε την ενυδατική κρέμα
Όλοι οι skincare experts συμφωνούν πως η ενυδάτωση της επιδερμίδας θα πρέπει να αποτελεί μία από τις top προτεραιότητές σας αν θέλετε νεανική επιδερμίδα. Η μη επαρκής χρήση ενυδατικής κρέμας, κάνει πολύ γρήγορα την επιδερμίδα να δείχνει θαμπή, αφυδατωμένη και τραχιά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι εξαιτίας της αφυδάτωσης, οι ρυτίδες τείνουν να δείχνουν πιο βαθιές και έντονες. Για τη διατήρηση της ελαστικότητας και νεανικότητας της επιδερμίδας, καίρια θεωρείται η επαρκής ενυδάτωσή της με κρέμες και ορούς πρωί και βράδυ.

Υπερβάλλετε με την απολέπιση
Η υπερβολικά συχνή απολέπιση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τον ερεθισμό της επιδερμίδας και την πρόκληση προβλημάτων φωτοευαισθησίας. Η συχνή χρήση ενός scrub μπορεί επίσης να την απογυμνώσει από τα απαραίτητα φυσικά της έλαια, κάτι το οποίο μπορεί τελικά να επιβραδύνει τον κυτταρικό μεταβολισμό, επιταχύνοντας τη διαδικασία γήρανσης και συμβάλλοντας στη σταδιακή λέπτυνση της επιδερμίδας. Μπορεί ακόμα να κάνει την επιδερμίδα να έχει υφή χαρτιού, καθώς ο προστατευτικός φραγμός της θα έχει καταστραφεί εντελώς και δεν θα μπορεί να συγκρατήσει την απαραίτητη υγρασία.

Η απολέπιση της επιδερμίδας καλό είναι να γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας, χρησιμοποιώντας ένα ήπιο scrub ή -ακόμα καλύτερα- ένα προϊόν με συστατικά που κάνουν χημική απολέπιση.