Ξεκινά από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στο δήμο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ξεκινά από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στο δήμο Θέρμης



Από το Πλαγιάρι, τον Τρίλοφο, το Νέο Ρύσιο και το Άνω Σχολάρι ξεκινά τη Δευτέρα 3 Αυγούστου ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών το οποίο υλοποιεί ο Θέρμης,

συμπληρωματικά προς το αντίστοιχο πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, από τις 3 έως και την Παρασκευή 7 Αυγούστου ειδικά συνεργεία για τον έλεγχο των χαρτογραφημένων εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών θα εργάζονται στο Πλαγιάρι, τον Τρίλοφο, το Νέο Ρύσιο και το Άνω Σχολάρι.

Πρόκειται για τον δεύτερο κύκλο του επιπλέον προγράμματος το οποίο υλοποιείται όλα τα τελευταία χρόνια από την αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος του δήμου Θέρμης το οποίο έχει στόχο την πλήρη κάλυψη του συνόλου των οικισμών του δήμου. Το πρόγραμμα κρίνεται αναγκαίο καθώς εκείνο της Περιφέρειας δεν περιλαμβάνει ψεκασμούς εντός των οικισμών. Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος ξεκίνησε τον Μάιο και ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιουλίου.

Οι ψεκασμοί γίνονται από ειδικά συνεργεία της εταιρείας “Οικοανάπτυξη Α.Ε.” στις χαρτογραφημένες εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών (βόθροι, φρεάτια, υδατοσυλλογές και νεροκρατήματα κάθε τύπου, κ.λπ.), πέριξ καθώς και εντός των οικισμών, ακόμη και σε αυλές σπιτιών όπου κριθεί αναγκαίο. Οι εφαρμογές πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε στάσιμα νερά και δεν εγκυμονούν κανέναν απολύτως κίνδυνο για ανθρώπους, κατοικίδια ή άλλους οργανισμούς εκτός από τις προνύμφες κουνουπιών.

Για την εκτέλεση των εφαρμογών προνυμφοκτονίας χρησιμοποιείται το εγκεκριμένο προνυμφοκτόνο σκεύασμα με δραστική ουσία Diflubenzuron, συμπυκνωμένο εναιώρημα ή ταμπλέτες, με εμπορική ονομασία Dudim 15SC και Dudim 2DT αντίστοιχα. Ταυτόχρονα ενημερώνονται οι κάτοικοι ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών.

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας χωρίς χρέωση στον αριθμό 800 11 244 24, προκειμένου να παρέχονται πληροφορίες και να αναφέρονται τοπικά προβλήματα όχλησης κουνουπιών. Η γραμμή λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 έως τις 17:00.


Σχετικό:
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος καταπολέμησης κουνουπιών στο δήμο Θέρμης