Συζητήθηκε στη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης το σχέδιο τεχνικού προγράμματος 2021 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συζητήθηκε στη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης το σχέδιο τεχνικού προγράμματος 2021


//Η Ανακοίνωση του Δ.Θέρμης:

Το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος για το έτος 2021 συζητήθηκε το βράδυ της Τρίτης 28 Ιουλίου στη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης η οποία συνεδρίασε στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης. 

Της διαδικασίας προήδρευσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Τιτέλης, ενώ τις βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Βογιατζής.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος εκπονήθηκε εν μέσω πανδημίας. Οι προτεραιότητες που θέτει είναι η συνέχιση και ολοκλήρωση των εκτελούμενων έργων, η εκπόνηση μελετών για καινούργια έργα τα οποία πρόκειται να ενταχθούν σε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, η ενίσχυση του εξοπλισμού, κυρίως με προμήθεια μηχανημάτων κ.ο.κ.

Μέλη της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης έθεσαν διάφορα ζητήματα καθώς και προτάσεις για συγκεκριμένα έργα.

Στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων ότι «η φετινή χρονιά, λόγω κορωνοϊού είχε και έχει πολλές δυσκολίες. 

Ο δήμος μας υπολειτουργούσε λόγω των πολλών απουσιών για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιπλέον, δέχθηκε μεγάλο πλήγμα στα έσοδά του τα οποία θα είναι μειωμένα κατά περίπου 3 εκατ. ευρώ. 

Για τους λόγους αυτούς προτεραιότητά μας είναι να τελειώσουμε τα έργα που ξεκινήσαμε, να κάνουμε τα έργα τα οποία κουβαλάμε από προηγούμενα χρόνια, αλλά συγχρόνως, να ωριμάσουμε μελέτες για έργα τα οποία πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από συγκεκριμένα προγράμματα, όπως το “Αντ. Τρίτσης’, καθώς ίδιους πόρους για φέτος δεν θα έχουμε καθόλου». 

Ο δήμαρχος επισήμανε, παράλληλα, ότι σταθερή επιλογή της διοίκησης του δήμου, παραμένει η ισόρροπη ανάπτυξη και στις τρεις δημοτικές ενότητες και σε όλους τους οικισμούς.

Στη δική της παρέμβαση η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης” Άννα Τσιφτελίδου ανέπτυξε συγκεκριμένες προτάσεις ώστε η διαδικασία διαβούλευσης να γίνει περισσότερο ελκυστική προς τους πολίτες και πιο παραγωγική. 

Είπε πως η παρουσίαση του τεχνικού προγράμματος θα πρέπει να γίνεται με πιο κατανοητό τρόπο προς τους πολίτες και η επιτροπή να συνεδριάζει συχνότερα. Ως προς το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος σημείωσε πως “λείπει το όραμα και η προοπτική της τοπικής ανάπτυξης όπως και οι προτάσεις τις οποίες έχουν καταθέσει τα τοπικά συμβούλια”.

Το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος συζητήθηκε εχθές στην Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου και την επόμενη Τετάρτη 5 Αυγούστου θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.