Ποιες επιχειρήσεις είχαν αύξηση τζίρου μετά το lockdown - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ποιες επιχειρήσεις είχαν αύξηση τζίρου μετά το lockdown



Θετικό ξεκίνημα μετά το lockdown έχουν κάνει αρκετοί κλάδοι της οικονομίας, όπως δείχνουν τα στοιχεία που παρακολουθεί το υπουργείο Οικονομικών με βάση τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Συνεργεία αυτοκινήτων, γιατροί, καταστήματα ηλεκτρικών ειδών καταγράφουν σημαντική αύξηση του τζίρου τους στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Αντίθετα, προβληματική παραμένει η εικόνα για την ένδυση και υπόδηση, γεγονός που δείχνει ότι οι καταναλωτές τηρούν προς το παρόν στάση αναμονής, παρά τις προσφορές των καταστημάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους:

Τα συνεργεία αυτοκινήτων παρουσιάζουν αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών από 50% έως 160%. Σημειώνεται ότι τα συνεργεία ήταν ανοιχτά όλο το διάστημα τη καραντίνας, ωστόσο οι ιδιοκτήτες οχημάτων περίμεναν την άρση των περιοριστικών μέτρων για να τα επισκεφθούν.

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές σε ιατρικές και οδοντιατρικές υπηρεσίες εμφανίζουν αύξηση 70% έως 150%.
Οι επιχειρήσεις ηλεκτρικών ειδών εμφανίζουν αύξηση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πάνω από 60%.

Τα κομμωτήρια και τα κουρεία που άνοιξαν στις 4 Μαΐου παρουσιάζουν αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών πάνω από 50%.

Οι επιχειρήσεις της ένδυσης και της υπόδησης αναζητούν ακόμα τον βηματισμό τους καθώς οι ηλεκτρονικές συναλλαγές καταγράφουν μείωση στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.