Τips για ευκολότερο περπάτημα με τα ψηλοτάκουνά σου – Ενας ειδικός δίνει συμβουλές - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τips για ευκολότερο περπάτημα με τα ψηλοτάκουνά σου – Ενας ειδικός δίνει συμβουλές



Το ερώτημα μπορεί να φαίνεται ανόητο. Πολλές θα μπουν στον πειρασμό να πουν: “Λοιπόν, τα βάζουμε και περπατάμε!”. Ναι, αλλά δεν ισχύει. Τα τακούνια δεν είναι καθόλου εύκολα στο περπάτημα και μπορούν να σου δημιουργήσουν προβλήματα στα πέλματα.

Υπάρχει πολλά πράγματα που πρέπει να προσέξεις, όπως το ύψος του τακουνιού, η θέση της ποδικής καμάρας, το μέγεθος της φτέρνας, κλπ. Εν ολίγοις, χρειάζεται να λάβεις υπόψη αρκετά στοιχεία για να ξεκινήσεις να περπατάς σωστά χωρίς να χάνεις την ισορροπία σου.

“Εκπαίδευσε” την καμάρα σουΗ ποδική σου καμάρα προσαρμόζεται αυτόματα σε οποιοδήποτε σχήμα παπουτσιού την τοποθετήσεις. Αν ζεις με Converse, τότε τα πόδια σου θα είναι πιο επίπεδα από εκείνα μιας γυναίκας που φοράει τακούνια τακτικά. Κάποια που φοράει τακούνια κάθε μέρα μπορεί να δυσκολεύεται να ισιώσει, γιατί η καμάρα σου είναι ευαίσθητη και η Αχίλλειος πτέρνα σου, που είναι μονίμως τεντωμένη, μικραίνει.

Προσοχή στο πλάτοςΤα μεγάλα πόδια χρειάζονται χώρο. Αν συμπιέζεις τα πόδια σου σε παπούτσια που είναι πολύ στενά, κινδυνεύεις να δημιουργήσεις κότσι και να συνθλίψεις τα δάχτυλα των ποδιών σου. Ο πόνος μπορεί να προέλθει από το σχήμα του παπουτσιού καθώς και από το ύψος της φτέρνας.

Κατανομή του βάρουςΤα πολύ ψηλοτάκουνα παπούτσια μεταφέρουν όλο το βάρος στο μπροστινό μέρος των ποδιών, κάτι που μπορεί να προκαλέσει πόνο στα δάχτυλα των ποδιών σου ή κάλους κάτω από τα πέλματα. Τα παχύτερα τακούνια θα διανέμουν καλύτερα το βάρος.

Ξέχασε τα παπούτσια με άκαμπτα πέλματαΕίναι αδύνατο να περπατήσεις γρήγορα με mules, αλλά οι πλατφόρμες είναι ακόμη πιο επιθετικές κατά τον ποδιών σου. Η ακαμψία της σόλας σε αναγκάζει να πιέσεις τον αστράγαλο σου και να δημιουργήσεις πρόβλημα στα γόνατά σου.

Ποικιλία στο ύψοςΝα αλλάζεις τακτικά το ύψος των τακουνιών σου. Έτσι τα πόδια σου δεν συνηθίζουν σε ένα συγκεκριμένο σχήμα. Μπορείς να αλλάξεις παπούτσια καθ ‘ όλη τη διάρκεια της ημέρας – να φοράς πάνινα παπούτσια για βόλτα, τακούνια για μια συνάντηση και παπούτσια με πλατφόρμες για μια βραδινή έξοδο. Τα 4 εκατοστά τακουνιού είναι ιδανικά. Μεταβάλλοντας συχνά το ύψος, θα διατηρήσεις την ευελιξία και την άνεση της καμάρας των ποδιών σου.