iBikeShare: Νέα εφαρμογή ενοικίασης ποδηλάτου στη Θεσσαλονίκη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

iBikeShare: Νέα εφαρμογή ενοικίασης ποδηλάτου στη Θεσσαλονίκη



Το iBikeShare διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 για την επόμενη ημέρα της ποδηλασίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.


Από τις 17:30 έως τις 19:30, στο χώρο του Τhessbike στην περιοχή του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, το κοινό θα ενημερώνεται για τη νέα εφαρμογή ενοικίασης ποδηλάτου που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου, ενώ θα μπορεί να καταθέτει και τις απόψεις του για το μέλλον του ποδηλάτου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android και iOS και μέσω αυτής οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν μια ενοικίαση ποδηλάτου πιο εύκολα από ποτέ, καθώς και να κερδίσουν δώρα όσο περισσότερο χρησιμοποιούν τα ποδήλατα της Thessbike. Η εφαρμογή περιλαμβάνει στοιχεία παιχνιδοποίησης (gamification) και στοχεύει στη διαμόρφωση θετικότερης στάσης των πολιτών ως προς τη χρήση ποδηλάτου, ενώ μέσω του συστήματος επιβράβευσης που αναπτύχθηκε ανταμείβονται οι τακτικοί χρήστες του συστήματος. 


Οι πολίτες μέσω της εφαρμογής έχουν επίσης τη δυνατότητα επισήμανσης προβλημάτων στη λειτουργία του συστήματος Thessbike και στις υποδομές ποδηλάτου της πόλης, συμβάλλοντας στη βελτίωση των συνθηκών χρήσης ποδηλάτου στη Θεσσαλονίκη.

Από σήμερα όσοι εγκαταστήσουν την εφαρμογή στο κινητό τους θα λάβουν δώρο 5 ώρες ποδηλασίας και θα συμμετέχουν στην κλήρωση για ένα ποδήλατο και άλλα πλούσια δώρα προώθησης της χρήσης του ποδηλάτου από τους πολίτες. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, 19:00 – 20:30 στο χώρο του Allegro στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – τηρώντας πάντα όλα τα μέτρα προστασίας – θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα με τίτλο «Η επόμενη ημέρα της ποδηλασίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης», όπου θα συζητηθεί το μέλλον της ποδηλασίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης…με θέα το Θερμαϊκό! Το παρόν στην εκδήλωση θα δώσουν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Υπουργείων, εκπρόσωποι των συλλόγων ποδηλατιστών καθώς και πάροχοι υπηρεσιών κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, αλλά εξαιτίας περιορισμού στον αριθμό των συμμετεχόντων στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης μετάδοσης του COVID-19, είναι υποχρεωτική η επιβεβαίωση της συμμετοχής έως 22.06.2020 στο τηλ. 2310498457.

Το iΒikeShare καλεί τους μετακινούμενους της Θεσσαλονίκης να «έρθουν ένα κλικ πιο κοντά στο ποδήλατο», κατεβάζοντας την εφαρμογή και να μετακινηθούν με το σύστημα Thessbike στην πόλη.

Το έργο iBikeShare χρηματοδοτείται από τη δράση εθνικής εμβέλειας «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ». Συντονιστής είναι το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ), και στο έργο αυτό συνεργάζεται με τις εταιρίες BRAINBOX Α.Ε. και OTO Α.Ε. που λειτουργούν το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πόλη της Θεσσαλονίκης. 

Στόχος του έργου είναι να υπηρετήσει τις αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και πιο συγκεκριμένα να συμβάλλει στην προώθηση του ποδηλάτου ως ένα μέσο που μπορεί να εξυπηρετήσει καθημερινές μετακινήσεις, και όχι μόνο μετακινήσεις για λόγους αναψυχής, μέσω της ανάπτυξης μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας για την υποστήριξη του σχεδιασμού, της διαχείρισης και της χρήσης συστημάτων κοινοχρήστων ποδηλάτων.

Το iΒikeShare καλεί τους μετακινούμενους της Θεσσαλονίκης να εγγραφούν στην κοινότητα του έργου (Facebook page: iBikeShare), για να παρακολουθούν τις δράσεις του και να συμμετέχουν ενεργά στην προώθηση της ποδηλασίας ως μέσο μεταφοράς.

Κινήσου με ποδήλατο, βάλε νέους στόχους, ξεκλείδωσε badges, συνέλεξε πόντους και κέρδισε δωρεάν χρόνο ποδηλασίας και άλλα δώρα!

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOS και Android