Ο πρόεδρος της κοινότητας Βασιλικών για τη Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο πρόεδρος της κοινότητας Βασιλικών για τη Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών



Το μήνυμα του προέδρου της κοινότητας Βασιλικών με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών:

26 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Το μήνυμα που πρέπει να σταλεί παντού είναι πως πρέπει να προστατεψουμε τη νέα γενιά από τη μάστιγα των ναρκωτικών και να συνεργαστούμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση με όλους τους φορείς (σχολεία, ΟΚΑΝΑ, Κέντρα Κοινότητας, ψυχολόγοι κοινωνιολογοι) στην κατεύθυνση πρόληψης των εξαρτήσεων. 


Το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν είναι αρρώστια αλλά κοινωνικό φαινόμενο. Ιδιαίτερα εύθραυστη και ευάλωτη είναι η νεολαία μας που λόγω της αγνότητας και ευπιστιας τους πέφτουν εύκολα θύματα κάποιων που με ύπουλο τρόπο επιχειρούν να καταστρέψουν τα όνειρα τους και το μέλλον τους. 

Πρέπει οι νέοι να καταλάβουν ότι κάνοντας χρήση ουσιών είναι σαν να μην τους αρέσει ο εαυτός τους. Κι όμως ο κάθε νέος όπως βρέθηκε στη ζωή με τις οποιες ευκαιρίες και αφετηρίες είναι ωφέλιμος και σημαντικός έτσι αυτούσιος όπως είναι. Όλη η κοινωνία επενδύει σε αυτόν. Δεν χρειαζονται ουσίες για να σταθεί στα πόδια του. Δεν χρειαζονται ουσίες για να αρπάξει τη ζωή. 

Κάποιος έγραψε ευτυχία είναι να βλέπεις με καθαρό βλέμμα και μυαλό το θολό τοπίο. Έχουμε ευθύνη και καθήκον ως Τοπική Αυτοδιοίκηση να περιφρουρησουμε την νεολαία που αποτελεί τη μαγιά για τη ζύμη του αύριο ώστε να ζει μια ζωή ελεύθερη χωρίς δεσμεύσεις. Να πούμε στους νέους πως η καλύτερη πρόληψη είναι να μην αναζητήσουν και δοκιμάσουν τις ουσίες. 

Οφείλουμε να δημιουργήσουμε Δομές Απασχόλησης με δράσεις που θα κάνουν τους νέους να νιώσουν σημαντικοί. Αλλά και για αυτούς που έτυχε να ενδωσουν στην παγίδα των ουσιών είμαστε εδώ οι Τοπικές Κοινωνίες να τους αγκαλιασουμε και να τους πούμε πως δεν περισσεύει κανεις. Είναι απαραίτητοι και ωφέλιμοι αρκεί να το θέλουν και να το πιστεύουν. 

Εξάλλου στο λάθος έχουμε όλοι το δικαίωμα της μιας φοράς, η δεύτερη και τρίτη είναι επιλογή.