Ιταλική φριτάτα φούρνου με σπανάκι και ντοματίνια – Αφράτη και ζουμερή! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ιταλική φριτάτα φούρνου με σπανάκι και ντοματίνια – Αφράτη και ζουμερή!



Η φριτάτα είναι μία από τις πιο λαχταριστές ιταλικές συνταγές! Θυμίζει πολύ την κλασική ομελέτα αλλά είναι αφράτη, ζουμερή και μεγαλύτερη σε πάχος.  
Όταν φτιάχνουμε φριτάτα φούρνου, τα κομμάτια έχουν σχεδόν μέγεθος πίτας. Είναι πεντανόστιμη και καθόλου δύσκολη. Επίσης, είναι ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας, από το πρωί έως και το βράδυ.

Η φριτάτα είναι μία από τις πιο λαχταριστές ιταλικές συνταγές! Θυμίζει πολύ την κλασική ομελέτα αλλά είναι αφράτη, ζουμερή και μεγαλύτερη σε πάχος. Όταν φτιάχνουμε φριτάτα φούρνου, τα κομμάτια έχουν σχεδόν μέγεθος πίτας. Είναι πεντανόστιμη και καθόλου δύσκολη. Επίσης, είναι ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας, από το πρωί έως και το βράδυ.


Συνταγή για 8 τριγωνικά κομμάτια 

– Υλικά για την φριτάτα με σπανάκι
  • 8 Ηπειρώτικα Αυγά Ελευθέρας Βοσκής
  • 3 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
  • 2 φλ. ντοματίνια
  • 8 φέτες μπείκον (προαιρετικά)
  • 1 κτγ σκόνη σκόρδου
  • 1 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°. Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί για πίτες. 

Τσιγαρίστε λίγο το ψιλοκομμένο μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 6 – 10 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
Μεταφέρετε το μπέικον σε ένα πιάτο, πάνω σε χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφήσει λίγο από το λίπος του.
Σε μέτρια φωτιά, ρίξτε στο τηγάνι το σπανάκι και τα ντοματίνια και σωτάρετε για περίπου 1 λεπτό.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα αυγά, την σκόνη σκόρδου, και το αλατοπίπερο και ανακατέψτε.
Προσθέστε στο μπολ στο μπέικον, το σπανάκι, το τριμμένο κίτρινο τυρί και ρίξτε το μείγμα στο στρογγυλό ταψί.
Ψήστε στον φούρνο για περίπου 30 – 35 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη η φριτάτα , τότε θα πρέπει όταν την τρυπάτε στο κέντρο με ένα πιρούνι, το πιρούνι να βγαίνει καθαρό.

Η φριτάτα με σπανάκι και ντοματίνια είναι πανέτοιμη για κατανάλωση! Θα τρελαθείτε όλοι με την γεύση της και πόσο αφράτη είναι!