Χαρδαλιάς από Χαλκιδική: Είμαστε σε επιφυλακή – Έχουμε ολοκληρωμένο σχεδιασμό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χαρδαλιάς από Χαλκιδική: Είμαστε σε επιφυλακή – Έχουμε ολοκληρωμένο σχεδιασμό

Περισσότερη από 1μιση ώρα κράτησε η σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο και τα μέτρα δασοπροστασίας στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

της Χριστίνας Μισιρλή.


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε στον Πολύγυρο και πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τους δημάρχους της περιοχής και ανώτατα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι “παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή, ολοκληρώσαμε τον σχεδιασμό μας”, ενώ ξεκαθάρισε ότι στις 4 και 5 Ιουλίου θα είναι έτοιμα όλα τα εποχικά κλιμάκια τα οποία ιδρύθηκαν εντασσόμενα σε έναν συνολικό σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας που θέτει τη Χαλκιδική στο επίκεντρο.


“Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Αυτό που χρειάζεται είναι να δουλέψουμε σκληρά τις επόμενες μέρες έτσι ώστε να προετοιμαστούν τα κλιμάκια, να εντατικοποιηθούν οι ασκήσεις και όλο το προσωπικό να είναι σε εγρήγορση και επιφυλακή έτσι ώστε συμβάντα όπως με το Άγιον Όρος να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε με την ίδια αμεσότητα”, ανέφερε.


Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας είπε ότι “επιτέλους η χώρα έχει αποκτήσει Πολιτική Προστασία και επιτέλους η Χαλκιδική αποκτά έξι κλιμάκια για την πυροσβεστική προκειμένου να μπορέσουμε και εμείς, εκτός από τον καλό συντονισμό, να έχουμε και τα μέσα να παρεμβαίνουμε άμεσα όπου και όποτε χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε πυρκαγιές”. 


Συμπληρώνοντας ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι “η σύσκεψη που ολοκληρώθηκε στέλνει το μήνυμα ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Χαλκιδική είναι ασφαλείς περιοχές με συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση πυρκαγιών.

 Τώρα που ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος πρέπει να είμαστε έτοιμοι 24 ώρες το 24ωρο να παρέμβουμε συνδράμοντας στο έργο της Πυροσβεστικής και των Σωμάτων Ασφαλείας για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, τις περιουσίες τους”.

Τέλος, αναφερόμενος στον τουρισμό είπε ότι πρέπει να τον στηρίξουμε, καθώς ξεκινάει αύριο με το άνοιγμα του αεροδρομίου Μακεδονία.