Τελευταία Νέα:

Η παραλία της Χαλκιδικής που πήρε το όνομά της από τις νίκες του Ξέρξη στην περιοχή


Όποιο σημείο της Χαλκιδικής κι αν επισκεφτεί κανείς, οι παραλίες που θα συναντήσει με τις χρυσαφένιες αμμουδιές και τα σμαραγδί νερά σίγουρα αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Για πολλούς, μάλιστα, δεν έχει βγει τυχαία η ρήση «Σαν την Χαλκιδική δεν έχει».
Μία από αυτές είναι και η παραλία της Τριστινίκας, στην οποία, σύμφωνα με την ιστορία, ο Πέρσης βασιλιάς Ξέρξης σημείωσε τρεις νίκες. Εξ ου και η ονομασία της, Τριστινίκα.Η ατμοσφαιρική παραλία βρίσκεται στη χερσόνησο της Σιθωνίας, γνωστή και ως το 2ο «πόδι» Χαλκιδικής, στο νοτιοδυτικό τμήμα της, σε απόσταση 2 χλμ. από την Τορώνη, και ξεχωρίζει για την απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά που την χαρακτηρίζει.

Ψιλή άμμος που απλώνεται σε μήκος ενός χιλιομέτρου, γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά και μια χαλαρή ατμόσφαιρα στα όσα σίγουρα κερδίζουν τις εντυπώσεις.Σε ένα μικρό τμήμα της ακρογιαλιάς λειτουργεί beach bar που προσφέρει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ η υπόλοιπη ακρογιαλιά ενδείκνυται για χαλαρά μακροβούτια. Επίσης, στην περιοχή λειτουργεί κάμπινγκ ενώ διατίθενται και λιγοστά δωμάτια προς ενοικίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια