Η εθελοντική ομάδα Περιστεράς ετοιμάζεται για το πανηγύρι της επόμενης Δευτέρας - Οι εργασίες που έγιναν στη Κοινότητα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η εθελοντική ομάδα Περιστεράς ετοιμάζεται για το πανηγύρι της επόμενης Δευτέρας - Οι εργασίες που έγιναν στη Κοινότητα



Η ανακοίνωση του προέδρου της τοπικής Κοινότητας Περιστεράς  Δημήτρη Ντισλή για τις εργασίες που έγιναν τις τελευταίες ημέρες ενόψει της πανηγύρεως την επόμενη Δευτέρα, ημέρα του Αγίου Πνεύματος.


Λίγο πριν ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για το πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος, που είναι την επόμενη Δευτέρα.... Ολοκληρώσαμε κάποιες εργασίες.

Συγκεκριμένα, είναι οι ακόλουθες:

✅ Συνεργείο της ΔΕΥΑΘ ξεκίνησε τις επιδιορθώσεις πολλών βλαβών, που υπάρχουν στο χωριό μας, αναμένεται να ολοκληρωθούν την εβδομάδα που έρχεται....

✅ Ο ηλεκτρολόγος που έχει σύμβαση με το δήμο, ύστερα από αίτημά μας ήρθε και αντικατέστησε καμμένες λάμπες σε κολώνες του χωριού.

✅ Στην καθιερωμένη συνάντηση με το Δήμαρχο, αυτή την εβδομάδα, δεσμεύτηκε ότι θα εξασφαλίσει ο ίδιος τα υλικά που χρειαζόμαστε με τους εθελοντές έτσι ώστε να να συνεχίσουμε κάποια μικρά έργα που έχουμε προγραμματίσει για το άμεσο μέλλον.

✅ Την Δευτέρα είχα προγραμματισμένη συνάντηση με μέλη του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης στο οποίο ανήκουμε και αφού πρώτα τους έδειξα τα έργα που κάναμε με τα ξύλα και τις πέτρες για τα οποία μας δώσανε άδεια να πάρουμε, δεχτήκαμε πολύ κολακευτικά σχόλια από όλους και δεσμεύτηκαν ότι θα είναι στο πλευρό μας για οτιδήποτε χρειαστούμε από δω και πέρα μιας και έχουμε πολλές εργασίες προγραμματισμένες και σίγουρα θα χρειαστούμε τη βοήθειά τους!!!! Τους ευχαριστώ θερμά για αυτή την έμπρακτη στήριξη τους!!!

✅ Για τους εθελοντές ήταν ακόμη μία κουραστική αλλά δημιουργική εβδομάδα!


*Στο κιόσκι Μιχαήλ σύρμα έγινε και η τελευταία πινελιά κυριολεκτικά και μεταφορικά.... Όλα τα ξύλα (περίφραξη και κιόσκι) περάστηκαν δεύτερη φορά με ειδικό βερνίκι. Οπότε τώρα είναι έτοιμο!!!!!

*Ολοκληρώθηκε το έργο στην είσοδο του χωριού με την τοποθέτηση πλακών στην είσοδο από το παρεκκλήσι καθώς επίσης και με το φύτεμα λουλουδιών στα παρτέρια.


*Από εθελοντές βάφτηκαν 50 + τενεκέδες οι οποίοι είναι έτοιμοι για τοποθέτηση σε διάφορα σημεία του χωριού μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους "ζωγράφους" Αθανασία Μενεξέ, Βάσω Γαζιάλη, Βάγια Μαλαματά, Έλενα Γουλιού, Βασιλική Κώττη, Natalia Breabina, την Αναστασία Μαλαματά, την μικρή μας Έλενα και Βασιλική, τον κ.Παντελή Τσάτση και τους ζωγράφους από την καλών τεχνών. 


Τα λουλούδια που θα φυτευτούν μέσα σε αυτούς είναι μία ευγενική χορηγία του πολιτιστικού μας συλλόγου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου το Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Περιστεράς για την ομόφωνη απόφαση για αγορά λουλουδιών και κάποιων βερνικιών που χρειάστηκαν για το τελείωμα των τενεκεδων.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την κ. Αλεξάκη Ελισάβετ και κ.Αλεξάκη Μαρία καθώς επίσης και την κ.Ευαγγελία Γραμμένου από το express market Βασιλικών, γιατί κρατούσαν τους άδειους τενεκέδες και μας τους δίνανε για να τους ζωγραφίσουμε!

*Περιποιηθήκαμε και το παρτέρι του σχολείου έτσι ώστε να είναι όλα όμορφα για τη Δευτέρα που επιστρέφουν τα παιδιά και φυτέψαμε και κάποια νέα λουλούδια.

*Στη θέση Αλωνούδι στην περιοχή Πύργος, είχαμε ξεκινήσει εργασίες με την βρύση που φτιάξαμε με πέτρες. Αυτήν την εβδομάδα η βρύση περάστηκε με βερνίκι. Ο χώρος ήταν σε άσχημη κατάσταση και υπήρξε μεγάλη δυσκολία γιατί υπήρχε πολλή δουλειά..... Έγινε καθαρισμός από χόρτα και σκουπίδια, έγινε κλάδεμα και κούρεμα, βγήκαν τα παλιά σάπια κάγκελα από ξύλο,όπου υπήρχαν γιατί στα περισσότερα σημεία δεν υπήρχαν καν....

Ξαναπήγαμε στο βουνό κόψαμε καστάνιες, τις οποίες κουβαλήσαμε εδώ και φτιάξαμε όλα τα κάγκελα από την αρχή, περίπου 150 μέτρα μήκος.
Το μόνο που μένει είναι να περαστεί βερνίκι.

Υπάρχουν 4 παγκάκια τα οποία είναι σε άθλια κατάσταση, αλλά έχω ήδη συνεννοηθεί με την τεχνική υπηρεσία, έχω στείλει τα μέτρα των ξύλων και περιμένουμε να μας τα στείλουν έτσι ώστε να τα τοποθετήσουμε, οπότε να είναι ολοκληρωμένο το έργο.
Επίσης υπολείπονται κάποιες ηλεκτρολογικές εργασίες, συγκεκριμένα, προβολείς που υπήρχαν αλλά έχουν σπάσει και δεν φωτίζεται πλέον ο Πύργος. Σε ότι αφορά τις μικρές κολώνες φωτισμού έχουν συντηρηθεί όλες με βάψιμο από τους εθελοντές αλλά και τοποθέτηση λαμπτήρων από ηλεκτρολόγο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου.

Τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν από τους εθελοντές σταγονίδια για το επαρκές πότισμα του σημείου.
Η εικόνα του συγκεκριμένου σημείου άλλαξε ριζικά και έχει μεταμορφωθεί πλέον σε ένα πανέμορφο πάρκο που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος ερχόμενος στην Περιστερά.
*Το καθιερωμένο σκούπισμα στους κεντρικούς χώρους του χωριού έγινε και πάλι αυτή την εβδομάδα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τις δωρεές τους στην κοινότητα τους παρακάτω:

1.Την κ.Μαλούπα Ελένη για την μεσολάβηση της έτσι ώστε να πάρουμε λουλούδια από το ΕΛΓΟ Δήμητρα.
2. Το φυτώριο Λιθαρης για τη δωρεά λουλουδιών
3.Το φυτώριο του κ.Ρέκκα στα Βασιλικά για τη δωρεά λουλουδιών
4. Όπως ανέφερα και παραπάνω τον πολιτιστικό σύλλογο Περιστεράς για την αγορά λουλουδιών και βερνικιών.
5. την κ. Ζωή Γαζιάλη για τις δυο όμορφες γλάστρες που μας έφερε για την είσοδο της κοινότητας.

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Ντισλής