9 συμβουλές για να πάρετε σε καλύτερη τιμή ένα smartphone - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

9 συμβουλές για να πάρετε σε καλύτερη τιμή ένα smartphone



Τα κινητά έχουν γίνει πλέον σοβαρές επενδύσεις. Σίγουρα, υπάρχουν κάποιες σταθερές προτάσεις, φιλικές για την τσέπη εκεί έξω, αλλά συντελεστές σε φόρους και αξεσουάρ, οδηγούν στο να ξοδέψετε μερικές εκατοντάδες ευρώ.
Τα καλά νέα είναι ότι είναι ακόμα δυνατό να βρείτε μια καλή συμφωνία σε ένα νέο τηλέφωνο. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για το πώς μπορείτε να βρείτε την καλύτερη δυνατή τιμή στην επόμενη κινητή συσκευή σας.

Ο συγχρονισμός είναι το κλειδί
Η προτεινόμενη τιμή λιανικής ενός κατασκευαστή (MSRP) είναι ακριβώς αυτό, μια πρόταση. Οι τιμές του τηλεφώνου κυμαίνονται σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την εποχή του έτους, τον κύκλο ζωής του προϊόντος και τις προγραμματισμένες προσφορές. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο να ψωνίσετε και να παρακολουθήσετε τις τιμές και ίσως να μπορείτε να πάρετε μια ναυαρχίδα σε μια τιμή μεσαίας κατηγορίας.

Μόλις βρείτε το σωστό τηλέφωνο στη σωστή τιμή, θα θελήσετε να ενεργήσετε γρήγορα, ειδικά εάν η προσφορά γίνεται μέσω εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Οι προωθητικές ενέργειες και οι Flash πωλήσεις μπορούν να τελειώσουν γρήγορα και αν τις χάσετε, πιθανότατα θα περιμένετε τουλάχιστον μερικές εβδομάδες πριν βρείτε μια παρόμοια προσφορά. Λάβετε επίσης υπόψη ότι οι περισσότερες προωθητικές εταιρείες τείνουν να κυκλοφορούν στις αρχές της εβδομάδας.

Κάντε τις αγορές σας κοντά σε γιορτές και αργίες
Η αγορά ενός τηλεφώνου γύρω από τις γιορτές και τις αργίες, μπορεί να σας γλιτώσει μερικά ευρώ από το πορτοφόλι σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιμένετε μέχρι την Βlack Friday για παράδειγμα. Οι περισσότεροι κατασκευαστές και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν κάποιο είδος προωθητικών ενεργειών κοντά στις γιορτές.

Εξετάστε (προσεκτικά) τις προσφορές κινητής τηλεφωνίας
Η αγορά από έναν πάροχο μπορεί να έχει τα οφέλη της. Για παράδειγμα, ορισμένοι πάροχοι προσφέρουν προσφορές όπου οι νέοι συνδρομητές λαμβάνουν μια επιδότηση αφού συμφωνήσετε σε ένα συμβόλαιο κάποιων μηνών. Είναι σημαντικό να διαβάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις οποιασδήποτε προσφοράς για να βεβαιωθείτε ότι είναι μια δέσμευση που θέλετε να αναλάβετε.

Αγορά ξεκλείδωτου κινητού από το εξωτερικό
Υπάρχουν αρκετές επιλογές για να αγοράσετε διαδικτυακά ένα κινητό από το εξωτερικό, σε καλύτερη τιμή από την εγχώρια αγορά. Αυτό προϋποθέτει ότι η συσκευή δεν είναι κλειδωμένη σε κάποιο πάροχο του εξωτερικού, έτσι ώστε να είναι δυνατή η χρήση της στην Ελλάδα. Και σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να επωφεληθείτε από κάποια εορταστική περίοδο του εξωτερικού και να βρείτε μια καλή προσφορά.

Αγορά online
Η αγορά μέσω internet σας βοηθά στο να συγκρίνετε τις τιμές μιας συσκευής μεταξύ πολλών εμπόρων. Σε πολλές ιστοσελίδες αναζήτησης τιμών, μπορείτε να αποθηκεύσετε το προϊόν που θέλετε και να λάβετε μια ειδοποίηση όταν υπάρχει σημαντική πτώση της τιμής και έτσι να μην χάσετε μια προσφορά.

Αποκτήστε τη ναυαρχίδα του περασμένου έτους
Σίγουρα, μπορείτε να ξοδέψετε κάποια χρήματα για ένα κινητό μεσαίας κατηγορίας, αλλά μπορεί επίσης να αγοράσετε στην ίδια τιμή, ένα από τα κορυφαία μοντέλα του περασμένου έτους που πιθανότατα προσφέρει καλύτερες προδιαγραφές και απόδοση. Όταν κυκλοφορούν νέα τηλέφωνα, τα παλαιότερα μοντέλα συνήθως έχουν έκπτωση και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν συχνά τις ίδιες ή παρόμοιες προσφορές σε αυτά τα τηλέφωνα όπως κάνουν στις νέες εκδόσεις.

Αγοράστε refurbished κινητά
Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ μεταχειρισμένων και refurbished τηλεφώνων. Τα μεταχειρισμένα τηλέφωνα πωλούνται συνήθως ως έχουν. Τα refurbished τηλέφωνα, από την άλλη πλευρά, συνήθως φαίνονται ολοκαίνουργια, διαθέτουν όμως νέα μπαταρία και συνοδεύονται από κάποια μορφή εγγύησης. Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα ανακαινισμένο τηλέφωνο, πραγματοποιήσετε αγορές από αξιόπιστες πηγές, ώστε να είστε βέβαιοι ότι το τηλέφωνο είναι πραγματικά refurbished.

Ανταλλάξτε το παλιό σας τηλέφωνο
Αναζητήστε εγγυημένες προωθητικές προσφορές από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ή κατασκευαστές και συγκρίνετέ με καταστήματα που θέλουν να ανταλλάξουν την συσκευή σας. Οι ιστότοποι ανταλλαγής δεν είναι τόσο καλή λύση όσο η ανταλλαγή του παλιού σας τηλεφώνου στο ίδιο κατάστημα όπου σκοπεύετε να αγοράσετε το καινούργιο σας, Απλώς φροντίστε να πάρετε μια σωστή αξιολόγηση της ποιότητας του τηλεφώνου σας που θα καθιστά την ανταλλαγή δίκαιη.

Αγορά μεταχειρισμένου
Τέλος, ίσως είναι ο τρόπος που θα καταφέρετε να αγοράσετε το κινητό που θέλετε, πραγματικά φθηνά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε θέσει ένα “ταβάνι” στα λεφτά που θέλετε να διαθέσετε για μια συγκεκριμένη συσκευή και κινηθείτε κοντά σε αυτό. Αναζητήστε σε ιστότοπους αγοραπωλησιών το μοντέλο που ψάχνετε και βεβαιωθείτε ότι ο πωλητής είναι αξιόπιστος και η περιγραφή της αγγελίας είναι πραγματική. Πάντα στην αγορά των μεταχειρισμένων, είναι δυνατό να κλείσετε μια καλή συμφωνία, δίκαιη και για τα δύο μέρη.