Τελευταία Νέα:

Από αύριο το επιδομα των 534 ευρω και οι διορθώσεις λαθών


Πιστώνονται την Παρασκευή στους λογαριασμούς 7.551 δικαιούχων της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ως 534 ευρώ που αφορά την αναστολή συμβάσεων εργασίας Μαΐου ενώ ανοίγει σήμερα το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για να διορθωθούν τυχόν λάθη με αποτέλεσμα να μην πληρωθούν κάποιοι εργαζόμενοι.Ειδικότερα αύριο πληρώνονται την αποζημίωση ειδικού σκοπού που φτάνει έως και τα 534 ευρώ οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που:
-επαναλειτούργησαν τον Μάιο ή
- θεωρούνταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ.
- παρέμειναν κλειστές όλο τον Μάιο με κρατική εντολή, όπως είναι για παράδειγμα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και οι επιχειρήσεις εστίασης. Για κάθε ημερολογιακή ημέρα παράτασης ο εργαζόμενος πληρώνεται με 18 ευρώ.

Κατά συνέπεια:- για παράταση αναστολής 10 ημέρων – αποζημίωση 180 ευρώ
- για παράταση αναστολής 15 ημέρων – αποζημίωση 270 ευρώ
- για παράταση αναστολής 20 ημέρων – αποζημίωση 360 ευρώ
- για παράταση αναστολής 25 ημέρων – αποζημίωση 450 ευρώ.


Το χρονικό διάστημα της παράτασης εξαρτάται από την αρχική ημερομηνία της αναστολής και μπορεί να κυμαίνεται από 1 έως 27 ημέρες.

Για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν προβλέπεται αποζημίωση ειδικού σκοπού για το πρώτο διάστημα του Μαΐου και έως την επαναλειτουργία της επιχείρησης. 

Ειδικότερα :- με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 4/5 : 54 ευρώ (3 μέρες)
- με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 11/5 : 180 ευρώ (10 μέρες)
- με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 18/5 : 306 ευρώ (17 μέρες)
- με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 25/5 : 432 ευρώ (24 μέρες).

Ανοίγει το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για διορθώσεις
Ανοίγει το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ σήμερα και μέχρι τις 3 Ιουλίου για να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις που έγιναν για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας τον Μάιο. Ειδικότερα οι εργοδότες από σήμερα μπορούν :

- να υποβάλλουν αρχική “ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ / ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ” εργαζομένων για τον μήνα Μάιο
- να υποβάλλουν Ορθή Επανάληψη για τη “ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ / ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ” για τον μήνα Μάιο για τις ακόλουθες και μόνο περιπτώσεις:
α. διορθώσεις στο πεδίο «ΗΜ/ΝΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ / ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ» για δήλωση μεταγενέστερων ημερομηνιών από τις ήδη δηλωθείσες,
β. μεταβολές τιμών από ‘ΝΑΙ’ σε ‘ΟΧΙ’, στο πεδίο «ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ»,
γ. τροποποίηση στοιχείων μισθωμάτων για τον μήνα Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια