Ν.Ρύσιο: Έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές το 2ο 12θέσιο γυμνάσιο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ν.Ρύσιο: Έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές το 2ο 12θέσιο γυμνάσιο Θέρμης



Σε ολοκαίνουργιο κτίριο θα ξεκινήσουν την επόμενη σχολική χρονιά τους, στις 7 Σεπτεμβρίου, οι περίπου τριακόσιοι μαθητές του 2ου γυμνασίου Θέρμης. Οι εργασίες κατασκευής του νέου 12θέσιου γυμνασίου στο Νέο Ρύσιο ολοκληρώθηκαν και ήδη, τις ημέρες αυτές, γίνεται η μεταφορά όλου του εξοπλισμού από το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν έως τώρα.


Έως την προσεχή Παρασκευή 26 Ιουνίου, πρόκειται να ολοκληρωθεί η μεταφορά του συνόλου του εξοπλισμού (θρανία, έδρες διδασκαλίας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.λπ.), η οποία πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου Παιδείας κ. Στέλιου Αποστόλου.

Το κτίριο έχει τη δυνατότητα στέγασης περίπου 300 μαθητών, με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές κατασκευής και εξοπλισμού. Διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και θα στεγάσει τους μαθητές των οικισμών Ταγαράδων, Νέου Ρυσίου και Νέας Ραιδεστού, περιοχών οι οποίες την τελευταία δεκαπενταετία παρουσιάζουν εκρηκτική πληθυσμιακή αύξηση.

Έως τώρα το 2ο γυμνάσιο Θέρμης στεγαζόταν σε μισθωμένο κτίριο το οποίο παρουσίαζε πολλά προβλήματα. Παράλληλα, το ελληνικό δημόσιο δαπανούσε περί τα 150.000 ευρώ ετησίως για τα μισθώματα.

Η κατασκευή του 2ου γυμνασίου Θέρμης, το οποίο είχε αρχικό προϋπολογισμό 4.055.869,48 ευρώ, ήταν περιπετειώδης καθώς διήρκεσε περίπου μια δεκαετία. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 2010 από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης, αλλά λίγους μήνες μετά, τον Μάιο του 2011, το έργο σταμάτησε λόγω προβλημάτων του αναδόχου. Μεσολάβησε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο το έργο παρέμεινε στάσιμο. 

Τελικά, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες και συνεργασία των υπηρεσιών του δήμου Θέρμης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η οποία διαδέχθηκε την ΝΑΘ, το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία, Άξονας Προτεραιότητας 10: Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη δια βίου μάθηση» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το κόστος της χρηματοδότησης για τις υπολειπόμενες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ανήλθε σε 3.045.023,72 ευρώ, ενώ κατά την πρώτη φάση του έργου είχαν δαπανηθεί 1.171.734,12 ευρώ.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του σχολείου ο δήμαρχος Θέρμης κ.Θόδωρος Παπαδόπουλος δήλωσε: «Η κατασκευή του 2ου γυμνασίου Θέρμης πέρασε από χίλια κύματα εξ αιτίας πολλών προβλημάτων τα οποία προέκυψαν στο αρχικό στάδιο των εργασιών. Όμως, τέλος καλό όλα καλά. Ο δήμος Θέρμης όλα αυτά τα χρόνια έκανε ό,τι χρειαζόταν προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο. 

Έτσι, από τον Σεπτέμβριο οι περίπου τριακόσιοι μαθητές, μαζί και οι καθηγητές τους, θα μπουν σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο. Ο δήμος Θέρμης συνεχίζει την προσπάθειά του για την κατασκευή και των επόμενων σχολικών κτιρίων τα οποία έχει προγραμματίσει. Μελετητικά είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τα χρηματοδοτικά προγράμματα της κυβέρνησης προκειμένου να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των σχεδίων μας. 

Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται, ώστε ο διαρκώς αυξανόμενος μαθητικός πληθυσμός του δήμου Θέρμης να έχει τα σχολεία που δικαιούται».