Τελευταία Νέα:

Kάθετη πτώση της θερμοκρασίας - Βροχές από σήμερα και στη περιοχή της ΘέρμηςΡαγδαία μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα, αρχής γενομένης από σήμερα, με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους προβλέπεται, σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία, να είναι ισχυρές. Έτσι, λοιπόν, το κύμα της θερμής εισβολής αναμένεται να εξαφανιστεί και η θερμοκρασία από τους 38+ βαθμούς θα πέσει στους 20.
 
Δείτε πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία:

Δύο εποχές μέσα σε μία εβδομάδα

Με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, μέσα σε μία εβδομάδα, θα βιώσουμε δύο εποχές, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως έρχονται και εντονότατες χαλαζοπτώσεις. Το χαλάζι θα είναι σχετικά μεγάλου μεγέθους, ικανό να προκαλέσει καταστροφές σε ευαίσθητες επιφάνειες. Για τους αγρότες, η ζημιά αναμένεται να είναι αναπόφευκτη. Χρονικά η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί από την Τρίτη 19 Μαΐου και καθημερινά θα πέφτει.

Δείτε πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία:
Εντυπωσιακή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία όχι μόνο σε σχέση με τις θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών αλλά και σε σχέση με τα κλιματικά δεδομένα της εποχής, καθώς από την Πέμπτη θα κυμανθούν 3 με 5 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ το Σαββατοκύριακο οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Επιδείνωση του καιρού με πιθανώς έντονα καιρικά φαινόμενα περιμένουμε κυρίως από σήμερα Πέμπτη.Οι καιρικές συνθήκες την Παρασκευή, σύμφωνα με την υπηρεσία windy.com

Στο παρακάτω διάγραμμα πρόβλεψης της θερμοκρασίας των αερίων μαζών πάνω από την Αττική βλέπουμε την απότομη πτώση της θερμοκρασίας σε επίπεδα φθινοπώρου. Η κόκκινη καμπύλη αφορά τον μέσο όρο θερμοκρασίας των τελευταίων 30 ετών.Θέρμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια