Με τηλεδιασκέψεις μαθήματα σε Δημ.Ωδείο, Σχολή Χορού και Πολιτιστικά τμήματα για να “μείνουμε ασφαλείς” - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Με τηλεδιασκέψεις μαθήματα σε Δημ.Ωδείο, Σχολή Χορού και Πολιτιστικά τμήματα για να “μείνουμε ασφαλείς”


Εξ αποστάσεως διδασκαλία με τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου και τους εγγεγραμμένους σε πολιτιστικά προγράμματα, συνεχίζει να πραγματοποιεί η ΔΕΠΠΑΘ, του δήμου Θέρμης στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον Covid-19.
Μαθητές του Δημοτικού Ωδείου από κάθε γωνιά του δήμου Θέρμης όπως ο μικρός Αλέξανδρος από τη Σουρωτή και μαθήτριες στη Σχολή Χορού της ΔΕΠΠΑΘ συνεχίζουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους στα αγαπημένα τους αντικείμενα.

Αναλυτικά, τα ατομικά μαθήματα ενόργανης μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο (πιάνο, βιολί, κιθάρα, βιόλα, βιολοντσέλο κ.α) αλλά και τα ομαδικά όπως η θεωρία πραγματοποιούνται καθημερινά με σύγχρονη ή ασύγχρονη τηλε- εκπαίδευση. Με διαδικτυακό τρόπο, συνεχίζονται, επίσης, τα μαθήματα στα τμήματα των διευθύνσεων Εικαστικών, Θεάτρου και Χορού. Για την παραπάνω δράση και έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής διδάκτρων ή συνδρομών.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Αθηνά Παπαδάκη “είναι συγκινητική η ανταπόκριση μικρών και μεγάλων στα διαδικτυακά μαθήματα που πραγματοποιούν με μεγάλη επιτυχία οι καθηγητές και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΠΑΘ. Όλοι μας έχουμε την ανάγκη να διατηρήσουμε την επαφή με τις συνηθισμένες δραστηριότητες μας, έστω και με έναν εναλλακτικό τρόπο. Η ΔΕΠΠΑΘ του Δήμου Θέρμης δίνει τη δυνατότητα αυτή και παράλληλα την ευκαιρία για δημιουργικές διεξόδους όσων ακόμα μένουν στο σπίτι. Για να μείνουμε ασφαλείς!

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι και οι καθηγητές των Διευθύνσεων του Δημοτικού Ωδείου , Χορού , Θεάτρου , Εικαστικών & Πολιτιστικών Δράσεων σε συνεργασία με τη δημοτική βιβλιοθήκη εξακολουθούν να στηρίζουν εξ αποστάσεως τους μικρούς και μεγάλους φίλους που μένουν σπίτι. Ανεβάζουν καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου Θέρμης και του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης μικρά και μεγάλα αποσπάσματα από την καλλιτεχνική τους δημιουργία, που ψυχαγωγούν αλλά και εκπαιδεύουν.

Η δημοτική βιβλιοθήκη υλοποιεί, ως μέλος του δικτύου των Βιβλιοθηκών της Εθνικής βιβλιοθήκης, το πρόγραμμα «Αλλάζω σελίδα», που στόχο έχει την εξ αποστάσεως ενασχόληση των πολιτών με δημιουργικές δράσεις, με κύριο άξονα το βιβλίο.
Στο πλαίσιο της δράσης Hellas Covid 19 3D, η Δημοτική Βιβλιοθήκη συμμετέχει στη κατασκευή 3D ασπίδων προστασίας υγειονομικού ελέγχου. 

Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε μετά από συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας ώστε να υπάρχει συντονισμός ενεργειών και διαδικασιών για την προμήθεια 3D εκτυπωμένων μέσων ατομικής προστασίας τα οποία έχουν εγκριθεί κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Υγείας. Μέσα από αυτή την ομάδα θα υπάρχει ενημέρωση για την παροχή της πρώτης ύλης της αποστολής/συλλογής των εκτυπώσεων.