Ομαλή η επιστροφή στα θρανία των μαθητών του Δ.Θέρμης - Απολυμάνσεις κάθε εβδομάδα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ομαλή η επιστροφή στα θρανία των μαθητών του Δ.Θέρμης - Απολυμάνσεις κάθε εβδομάδα


//Ανακοίνωση του Δήμου ΘέρμηςΠρώτη μέρα στο σχολείο για χιλιάδες μαθητές η σημερινή, αφού επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές της δευτέρας, της τρίτης λυκείου και του γυμνασίου.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλιο Αποστόλου η μεγάλη επιστροφή των μαθητών κύλησε ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού είχε προηγηθεί πολύ καλή προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα, τόσο από τους εκπαιδευτικούς και τη σχολική κοινότητα, όσο και από τη δημοτική αρχή.

Τρεις συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς, γονείς και τη δημοτική αρχή πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να γίνει η επάνοδος των μαθητών όσο το δυνατόν ασφαλέστερη. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Θέρμης πραγματοποίησε έγκαιρα απολυμάνσεις και ενδελεχή καθαριότητα από ειδικά συνεργία σε όλα τα σχολεία και φρόντισε να ενισχύσει την καθαριότητα των σχολείων με επιπλέον προσωπικό. Οι απολυμάνσεις θα επαναλαμβάνονται σε εβδομαδιαία βάση.

Παράλληλα, μέσω της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής καλύπτει με επάρκεια τις ανάγκες για καθαριότητα, ατομική υγιεινή, ειδικά θερμόμετρα μετώπου, γάντια και μάσκες.
Κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε και με το θέμα της μεταφοράς των μαθητών. 

Μάλιστα, είχε προηγηθεί επικοινωνία του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου με τον Περιφερειάρχη Κεντ. Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.