Η Ένωση Επαγγελματιών και Εμπόρων Θέρμης στο πλευρό των επαγγελματιών και επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Ένωση Επαγγελματιών και Εμπόρων Θέρμης στο πλευρό των επαγγελματιών και επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας



Πρωτοβουλία για τη στήριξη των επαγγελματιών και εμπόρων που λειτουργούν στο Δήμο μας και που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊου, ανέλαβε από τις 13 Μαρτίου 2020 η Ένωση Επαγγελματιών και Εμπόρων Θέρμης ζητώντας με σχετική επιστολή προς τη δημοτική αρχή την απαλλαγή τους από τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού.



Από την πρώτη κιόλας στιγμή της πανδημίας και του γενικευμένου λουκέτου καταστημάτων εστίασης, εμπορικών, κ.ά., ο Πρόεδρος της Ένωσης, ζήτησε από τη δημοτική αρχή να στιρήξει την τοπική αγορά που έχει πληγεί σημαντικά και να ενσκήψει πάνω στα προβλήματα της τοπικής οικονομίας, «βάζοντας πλάτη» στον επιχειρηματικό κόσμο. 

Μοναδικό αίτημα της διοίκησης της ΕΕΕΘ η απαλλαγή, για όσο χρειαστεί, από τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και τα δημοτικά τέλη όλων των επαγγελματιών του τόπου μας.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή της ΕΕΕΘ μεταξύ άλλων επισημαίνεται :
“Σας ζητούμε την άμεση εφαρμογή απαλλαγής από την καταβολή τελών των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα λόγω κορονοϊού. Αφορά τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού όλων των καταστημάτων για όσο διάστημα εφαρμόζονται τα μέτρα”.
Αμέσως μετά την αποστολή του σχετικού αιτήματος ακολούθησε συνάντηση του Προέδρου της ΕΕΕΘ και της Κοινότητας Θέρμης κ. Ευστάθιο Πιστέλα, με τον Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Απόστολο Τσολάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εξετάστηκαν μία σειρά θεμάτων στήριξης της αγοράς ενώ τα αιτήματα της Διοίκησης της ΕΕΕΘ έγιναν αποδεκτά με μεγάλη κατανόηση και ήδη βρίσκονται σε επεξεργασία εφαρμογής τους.

Άλλωστε, όπως είναι γνωστό από την περασμένη εβδομάδα, το θέμα στήριξης της τοπικής μας αγοράς θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του αύριο Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, και συγκεκριμένα αποτελεί το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης με τίτλο : “ Λήψη απόφασης για την ελάφρυνση των επιπτώσεων της Πανδημίας στους Επαγγελματίες του Δήμου Θέρμης”.