Πιασμένος αυχένας; Δύο κινήσεις που τον ανακουφίζουν - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πιασμένος αυχένας; Δύο κινήσεις που τον ανακουφίζουν



Ο πιασμένος αυχένας μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς με δυο απλές κινήσεις. Δείτε ποιες.
Οι κακές συνήθειες ύπνου μπορούν να προκαλέσουν πόνο στον αυχένα ή να τον επιδεινώσουν. Με μερικές απλές αλλαγές οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Harvard εξηγούν ότι αυξάνετε τις πιθανότητες να πάψετε να ξυπνάτε το πρωί με αυχεναλγία.

Το πρώτο βήμα είναι να αλλάξετε στάση ύπνου σε περίπτωση που κοιμάστε μπρούμυτα. Ξαπλώνοντας ανάσκελα στον κρεβάτι ή στο πλάι ο αυχένας επιβαρύνεται λιγότερο.

Το δεύτερο ζητούμενο είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καλό μαξιλάρι. Ένα πολύ σκληρό μαξιλάρι φέρνει τον αυχένα σε άβολη θέση και επιτείνει την ενόχληση. Αναζητήστε ένα μαξιλάρι μαλακό ίσως και με «αφρό μνήμης»που παίρνει το σχήμα του κεφαλιού.

Οι συνήθεις ύπνου επίσης παίζουν σημαντικό ρόλο. Υπάρχουν στοιχεία ερευνών που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο πόνος στον αυχένα δεν είναι μόνο ζήτημα κακής στάσης ύπνου αλλά και κακής ποιότητας αυτού. 
 
Μάλιστα μια έρευνα κατέδειξε ότι οι άνθρωποι που βίωναν προβλήματα ύπνου ήταν και πιο πιθανό να αναφέρουν χρόνιες μυοσκελετικές ενοχλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του πόνου στον αυχένα συγκριτικά με εκείνους που απολάμβαναν καλή ποιότητα ύπνου. 
 
Πρακτικές όπως η κατάκλιση σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με ευχάριστη θερμοκρασία και η τήρηση ενός προγράμματος ύπνου – αφύπνισης μπορούν να συμβάλλουν σε καλύτερης ποιότητας ύπνο.
  ygeiamou.gr