Ανντα Τσιφτελίδου: "Ο Δήμος Θέρμης να λάβει μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ανντα Τσιφτελίδου: "Ο Δήμος Θέρμης να λάβει μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν"






Με το ερώτημα "γιατί να μπορούν οι άλλοι Δήμοι και όχι ο Δήμος Θέρμης" η επικεφαλής της παράταξης "Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης" ζητά από τον Δήμο να λάβει μέτρα στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων που επλήγησαν τον τελευταίο καιρό από τα μέτρα κατά του κορωναϊού. 


Συγκεκριμένα, σε δημοσίευση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στo Facebook, η Αννα Τσιφτελίδου ζητά την απαλλαγή των πληττόμενων επιχειρήσεων από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων και τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Παραθέτουμε τη δημοσίευση  :

 Να λάβει μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν ο Δήμος Θέρμης . 


Να απαλλάξει τις πληττόμενες επιχειρήσεις από τα δημοτικά τέλη .
Οι άλλοι δήμοι μπορούν, εμείς όχι ;

Στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στο Δήμο μας απασχολούνται δημότες μας και δίνουν δουλειά κατεξοχήν σε δημότες μας . 
Οι περισσότερες βγαίνουν από το καθεστώς προστασίας των μέτρων για τον κορωνοϊό και κάνουν το λογαριασμό . 

Είναι χρέος μας ως Δήμος να μην τους γυρίσουμε την πλάτη , να στηρίξουμε ιδίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο περισσότερο μπορούμε. Στηρίζοντας αυτές στηρίζουμε και τους εργαζομένους τους .

Με την από 20 Μαρτίου 2020 πράξη νομοθετικού περιεχομένου δόθηκε η δυνατότητα στους δήμους να απαλλάξουν τις επιχειρήσεις που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω των μέτρων του κορωνοϊού για όσο διάστημα διαρκούν οι περιορισμοί από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού .

Άμεσα πολλοί δήμοι έλαβαν την απόφαση και ακολούθησαν και άλλοι .

Από 22 Μαρτίου ζητήσαμε την απαλλαγή των πληττόμενων επιχειρήσεων από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων και τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού .

Για τη
 ια την απαλλαγή από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων  να απαλλαγή από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων αποφασίσαμε στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο .
Για τα δημοτικά τέλη η δημοτική αρχή δήλωσε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα τεχνικά ( το αντικρούσαμε προβάλλοντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα που λειτούργησε άμεσα ο Δήμος Αθηναίων) και ότι το κόστος για το Δήμο θα είναι μεγάλο .

Υπεύθυνα ζητήσαμε το «λογαριασμό» … για να ξέρουμε για τι μέγεθος μιλάμε και τελικά αναβλήθηκε η απόφαση ώστε να ληφθεί με όλα τα δεδομένα πάνω στο τραπέζι .

Το ζήτημα έμεινε εκεί ! 
Καμία ενημέρωση, καμία απόφαση .

Αλλά και η Ένωση Εμπόρων Επαγγελματιών Θέρμης δεν γνωρίζουμε να εξέδωσε ανακοίνωση ή να έθεσε κάποιο αίτημα σχετικά με λήψη μέτρων στήριξης των επαγγελματιών που επλήγησαν (πλην της παρότρυνσης στήριξης της τοπικής αγοράς ).

Η απαλλαγή από τα τέλη είναι ένα μόνο ενδεικτικό μέτρο και μάλιστα απόλυτα δίκαιο για τις κλειστές επιχειρήσεις που δεν απόλαυσαν αντίστοιχα τις υπηρεσίες του Δήμου αυτό το διάστημα .
Ήδη κάθε μέρα προκύπτουν νέες ανάγκες και αποδεικνύεται ότι χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης αυτών και των εργαζομένων τους και προβάλλει αναγκαία η αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και προσαυξήσεων .

Δήμοι που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση υιοθέτησαν μέτρα άμεσα . 

Ο δικός μας εύρωστος δήμος που έχει και ταμειακά διαθέσιμα δεν μπορεί ;