Πανδημία : Με ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και πρωτοβουλιών ανταποκρίθηκε το ΝΠΔΔ του Δ.Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πανδημία : Με ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και πρωτοβουλιών ανταποκρίθηκε το ΝΠΔΔ του Δ.Θέρμης






Σε σημαντικές ενέργειες και πρωτοβουλίες προχώρησε το Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης» στην κατεύθυνση λήψης μέτρων αποφυγής και περιορισμού διάδοσης του κορωναϊού COVID-19.


Από την πρώτη ώρα εμφάνισης της Πανδημίας, στις αρχές Μαρτίου, το ΝΠΔΔ με απόφασή του προχώρησε στην απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων των κυλικείων στους χώρους λειτουργίας των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Θέρμης για το χρονικό διάστημα από 01/03/2020 και για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν αυτά κλειστά σε εφαρμογή των σχετικών νομοθετικών διατάξεων, επειδή η λειτουργία των κυλικείων ΚΑΠΗ διακόπηκε με απόφαση του Κράτους.


Σε συνέχεια δε αλληλογραφίας του Ν.Π.Δ.Δ. με αρμόδιο Τμήμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παραλήφθηκαν στις 24/4/2020 τριακόσια επτά (307) πακέτα για τους ωφελούμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Θέρμης τα οποία διανέμονται από υπαλλήλους του νομικού προσώπου στους δικαιούχους του προγράμματος.


 Το κάθε πακέτο περιλαμβάνει: 

  • Ρύζι (2), 
  • Αλεύρι Γενικής Χρήσης (2), 
  • Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο (1), 
  • Ζυμαρικά (4), 
  • Φακές (1), 
  • Τοματοχυμός (2), 
  • Αλάτι (1), 
  • Μαρμελάδα (2), 
  • Χαλβάς (2), 
  • Τόνος Κονσέρβα (2), 
  • Γάλα (2) , 
  • Πραλίνα (2). 


Τα προϊόντα παραλαμβάνονται από τους Ωφελούμενους του Προγράμματος στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων προστασίας ευπαθών ομάδων από τον Κορωναϊό και σε εφαρμογή των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/τ.Α΄/11.03.2020 και ΦΕΚ64/τ.Α΄/14.03.2020 & ΦΕΚ 68/τ.Α΄/20.03.2020) της υπουργικής απόφασης του Υ.Π.Ε.Σ.

 Η παραλαβή των προϊόντων έγινε μέσω της εταιρίας ΣΙΤΙΣΗ Α.Ε. Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών στα οποία προέβη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Ν.Π.Δ.Δ. παρέλαβε και διένειμε οκτώ χιλιάδες πεντακόσια ενενήντα έξι (8596) έτοιμα γεύματα σε κρύα μορφή για την κάλυψη μεσημεριανού και βραδινού γεύματος σε ευπαθείς ομάδες ανθρώπων του Δήμου μας. 

Η παρασκευή και η παράδοση των γευμάτων πραγματοποιήθηκε από την εταιρία ΤΟΠ ΚΡΑΦΤ Α.Ε. κατά το χρονικό διάστημα από 27/04/2020 μέχρι και 15/05/2020 και τα γεύματα πληρούσαν απόλυτα τις οριζόμενες προδιαγραφές ποιότητας.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις στους χώρους που συνταγογραφεί ο γιατρός των ΚΑΠΗ αρχικά στη Θέρμη και στο Τριάδι, στα Αγροτικά Ιατρεία Μίκρας και στη συνέχεια στις Λακκιάς, Μονοπηγάδου και Περιστεράς όπου συνταγογραφούν οι γιατροί του Κ.Υ. Θέρμης.



Η μεγάλη προσπάθεια του Ν.Π.Δ.Δ. συνεχίζεται έως και σήμερα να συνδράμει με προσωπικό του τις υπηρεσίες του Δήμου (Οικονομική Υπηρεσία, Κέντρο Κοινότητας, Υπηρεσία Καθαριότητας) και ταυτόχρονα με τους υπαλλήλους που εργάζονται στα Προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι σε πρωϊνή και απογευματινή βάρδια για την εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων του Δήμου μας.


Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλο το χρονικό διάστημα που δεν λειτουργούν οι Παιδικοί Σταθμοί, αυτοί παραμένουν ανοικτοί με προσωπικό ασφαλείας στο Δήμο Θέρμης, τόσο για την καθαριότητα των χώρων τους όσο και για την εξυπηρέτηση των γονέων στις νέες εγγραφές των παιδιών τους.