Αννα Τσιφτελίδου: Δύο μέτρα που διεκδικήσαμε ψηφίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Μαΐου . - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αννα Τσιφτελίδου: Δύο μέτρα που διεκδικήσαμε ψηφίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Μαΐου .


// Η ανακοίνωση της επικεφαλής της παράταξης "Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης":


Δύο μέτρα που αφορούν τους πολλούς και που διεκδικήσαμε από την πρώτη στιγμή για τους δημότες μας αξιοποιώντας το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο ψηφίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Μαΐου .

Δίκαια μέτρα, μέτρα για τους πολλούς και όχι για τους λίγους, μέτρα οριζόντια χωρίς εξαιρέσεις . Ας ονομάζουν λαϊκισμό τη διεκδίκηση τους από εμάς, ας δώσουν ό,τι όνομα θέλουν, η αλήθεια είναι μία και φωνάζει από μόνη της !

Το πρώτο μέτρο που ψηφίστηκε αφορά την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των πληττόμενων επιχειρήσεων που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω των μέτρων του κορωνοϊού για όσο διάστημα διαρκούν οι περιορισμοί . Είναι μια έμπρακτη στήριξη σε αυτές τις επιχειρήσεις .

Το δεύτερο μέτρο αφορά τη μη αύξηση της τιμής του τιμολογίου του νερού της ΔΕΥΑ για ορισμένο χρονικό διάστημα . Η απαραίτητη ρευστότητα θα βρεθεί με χρηματοδότηση από το Δήμο και από αντίστοιχη δανειοδότηση αυτού . Είμασταν εξ αρχής ενάντιοι στην αύξηση του τιμολογίου του νερού και του βασικότερου λόγου αύξησης του που είναι η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ και ορθώς η Ένωση των ΔΕΥΑ ζητά από την κυβέρνηση μέτρα κατά των αυξήσεων αυτών.

Το επόμενο διάστημα η τοπική αυτοδιοίκηση λόγω των αναγκαίων μέτρων που θα λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού, της μεταφοράς αρμοδιοτήτων και ταυτόχρονης έλλειψης ή επαρκούς χρηματοδότησης θα βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπη με διλήμματα . 

Η έκτακτη χρηματοδότηση που εξαγγέλθηκε είναι μια βοήθεια αλλά προφανώς όχι αρκετή . Οφείλει ο Δήμος μας από τώρα να ιεραρχήσει και να σταθμίσει τα διαφορετικά αγαθά που πλήττονται/συγκρούονται και να θέσει προτεραιότητες .

Εμείς θα είμαστε #μαζί_παντού_για _όλους



Δείτε ακόμη:
Η Ένωση Επαγγελματιών και Εμπόρων Θέρμης στο πλευρό των επαγγελματιών και επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας