2ο ΓΕΛ Θέρμης : Απόφαση συλλόγου γονέων και κηδεμόνων να μην επιτρέψει τη διαδικασία της απευθείας μετάδοσης μέσω κάμερας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

2ο ΓΕΛ Θέρμης : Απόφαση συλλόγου γονέων και κηδεμόνων να μην επιτρέψει τη διαδικασία της απευθείας μετάδοσης μέσω κάμερας



Σύμπνοια απόψεων με τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο των Καθηγητών


Δελτίο τύπου - Απόφαση συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Θέρμης.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Στις 8 Μαΐου, το υπουργείο Παιδείας ψήφισε στη Βουλή τροπολογία σχετικά με τη νομοθέτηση της βιντεοσκόπησης και ζωντανής αναμετάδοσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σαν να μην έφτανε η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση που επαναφέρει παλιές αδόκιμες πρακτικές, όπως η τράπεζα θεμάτων, η αύξηση των μαθητών ανά τάξη, η αύξηση των εξεταζομένων μαθημάτων, η αναγραφή της διαγωγής στον τίτλο σπουδών.

Εμείς οι γονείς δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί καμιά διαδικασία απευθείας μετάδοσης που παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών και καταργεί την ιδιωτικότητα της μαθησιακής διαδικασίας. 

Οι αίθουσες δε θα μετατραπούν σε reality shows με τα παιδιά μας να εκτίθενται στη θέαση και πιθανή μαγνητοσκόπηση. Αυτό μπορεί να έχει ολέθριες προεκτάσεις στον ψυχισμό τους. Είναι παραβίαση της προσωπικής ζωής και έκφρασης αλλά και διαστρέβλωση της πολυπόθητης "κανονικότητας". 

Η τάξη είναι ένα ασφαλές περιβάλλον αλληλεπίδρασης και έκφρασης όπου το κάθε παιδί μπορεί να εξωτερικεύει σκέψεις, συναισθήματα και ιδέες , να κάνει λάθη και να μαθαίνει από αυτά, να δοκιμάζει τις δυνάμεις και τα όριά του, να αμφισβητεί, να αποδέχεται το διαφορετικό, να προετοιμαστεί για την κοινωνικοποίηση. 

Η δημιουργικότητα, η εξέλιξη έρχεται μέσα από τη συνύπαρξη και το μοίρασμα, από την εγγύτητα και όχι μέσα από την οθόνη.

Το παρόν εγκρίθηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας.
Παναγιώτης Καφετζής 
Σταυρούλα Ευθυμιάδου 
Αναστασία Μεγαλοκονόμου 
Φρόσω Μέρκου 
Αναστασία Καψάλη

Από τη Δ/νση του σχολείου δημοσιεύθηκε το παρακάτω:

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Καθηγητών του 2ου Γενικού Λυκείου Θέρμης – “Γιώργος Ιωάννου” αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες του για την απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας να εναντιωθεί στο ενδεχόμενο της αναμετάδοσης μαθημάτων από τη σχολική αίθουσα. 
Η πράξη αυτή μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε το έργο μας απρόσκοπτα και διασφαλίζει ένα κλίμα σύμπνοιας και ηρεμίας στη σχολική μας κοινότητα.