Αιμοδοσία στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αιμοδοσία στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College



Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College
διοργάνωσαν την Τρίτη 28 Απριλίου 2020, μία ακόμη αιμοδοσία. Πραγματοποιήθηκε στο lobby της Σπουδαστικής Εστίας «Αλίκη Περρωτή» του Perrotis College, κάτω από αυστηρούς κανόνες αποστασιοποίησης και προστασίας λόγω της πανδημίας.

Άτομα του προσωπικού, σπουδαστές του Perrotis College, γονείς μαθητών και σπουδαστών καθώς και μέλη του Συλλόγου Φίλων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και του Συλλόγου Εργαζομένων της ΑΓΣ. Η αιμοληψία πραγματοποιήθηκε από τα έμπειρα στελέχη του τμήματος αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Επρόκειτο για την 14η τακτική αιμοδοσία των τελευταίων ετών, η οποία όμως έλαβε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καταγράφεται μεγάλη έλλειψη σε αίμα λόγω του κορονοϊού. Οι πολύτιμες μονάδες αίματος που συλλέχθηκαν θα ενισχύσουν τη σχετική τράπεζα της Ένωσης Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και όχι μόνο.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι εθελοντές αιμοδότες σε πείσμα των καιρών και κόντρα στις σύγχρονες απειλές της αποξένωσης και του ατομικισμού, αντιπαραθέτουν τις αξίες του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης προσφέροντας το αίμα τους στον συνάνθρωπο τους.