Αποφασισμένο το ΠΑΜΕ για εορτασμούς την Πρωτομαγιά. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αποφασισμένο το ΠΑΜΕ για εορτασμούς την Πρωτομαγιά.




Την πρόθεση των συνδικάτων να διοργανώσουν με ευθύνη και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τους συμβολικούς εορτασμούς την Πρωτομαγιά επανέλαβε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος εκτελεστικής γραμματείας ΠΑΜΕ, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση από την πλευρά της κυβέρνησης για τη μεταφορά των εορτασμών το Σάββατο 9 Μαΐου.

«Θέλουμε με την εκδήλωση της Πρωτομαγιάς να διεκδικήσουμε τα αιτήματα των εργαζομένων, να μην πληρώσει πάλι ο λαός την κρίση, και να ενισχυθεί το ΕΣΥ που είναι με ευθύνη της κυβέρνησης σε κακά χάλια« τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ,

Σχετικά με τη μεταφορά των εορτασμών στις 9 Μαΐου, ο κ. Μαυροκέφαλος χαρακτήρισε προσχηματική την ανησυχία της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως δεν θα αλλάξουν σε μία εβδομάδα οι όροι της πανδημίας.

«Δεν υπάρχει καθολική απαγόρευση, αν πάτε σε εργοστάσια ή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα δείτε πως δεν υπάρχουν μέσα ατομικής προστασίας για εργαζόμενους και επιβάτες» συνέχισε, «η επικίνδυνη πολιτική είναι αυτή της κυβέρνησης με τα έκτακτα μέτρα που ήρθαν για να μείνουν την επόμενη μέρα της πανδημίας».

Στην κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς θα πάρουν μέρος και νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, συμπλήρωσε και ξεκαθάρισε πως τα συνδικάτα «με ευθύνη θα διοργανώσουν τις εκδηλώσεις όπως προγραμματίζουν».

Είναι φέτος μια ιδιαίτερη κατάσταση, όπως ήταν το Πάσχα διαφορετικό είναι και η Πρωτομαγιά διαφορετική, σχολίασε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, «οι συμβολικές εκδηλώσεις για να τιμήσουμε το εργατικό κίνημα είναι πολύ σημαντικό για να το αφήσουμε να ευτελιστεί. Αυτό που σήμερα εξυπηρετεί και τον κόσμο της εργασίας και το εργατικό κίνημα είναι να δείξουμε σεβασμό σε όλους όσοι αγωνιούν για τις δουλειές τους. Και για να εξασφαλιστούν οι δουλειές τους πρέπει να μην καθυστερήσουμε την έξοδο από τα περιοριστικά μέτρα».

«Όταν λέμε ότι δεν πρέπει να γίνονται συναθροίσεις για να μην υπάρχει διασπορά του κορονοϊού, δεν πρέπει να το προκαλούμε» συνέχισε.