Ο πρόεδρος της Περιστεράς ενημερώνει για τις τελευταίες εργασίες στη τοπική κοινότητα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο πρόεδρος της Περιστεράς ενημερώνει για τις τελευταίες εργασίες στη τοπική κοινότητα



//Παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση του προέδρου Περιστεράς:

Χριστός Ανέστη!!!!

Λόγω των ημερών του Πάσχα, τις προηγούμενες ημέρες δεν υπήρξε η καθιερωμένη ενημέρωση από την κοινότητα, για αυτό η σημερινή ανάρτηση αφορά τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

✅ Το σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα στην πάνω δεξαμενή, δηλαδή η εμφάνιση του κόκκινου χώματος στις βρύσες όταν βρέχει πολύ, δρομολογήθηκε.

Ύστερα από αίτημα πριν καιρό στην αρμόδια υπηρεσία, επικοινώνησα και με τον Δήμαρχο κ.Θεόδωρο Παπαδόπουλο , ο οποίος ήρθε και πήγαμε στο σημείο, για να έχει ακριβή εικόνα του προβλήματος, μαζί μας ήρθε και ο Αντιδήμαρχος κ.Βασίλης Μουστάκας.
Την επόμενη ημέρα ήρθε και ο υπεύθυνος της ΔΕΥΑΘ.
Αρχικά θα γίνει καθαρισμός της δεξαμενής, τις επόμενες ημέρες, οπότε θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση διότι θα διακοπεί η υδροδότηση για λίγο, αλλά θα γίνουν και παρεμβάσεις-εργασίες στο σημείο της πηγής έτσι ώστε να σταματήσει αυτό το πρόβλημα.
✅ Η διεύθυνση καθαριότητας του δήμου κατόπιν αιτήματος μας, έστειλε οχήματα και υπαλλήλους και μαζέψανε πολλά ογκώδη αντικείμενα στην θέση Σταυρός, στην εκκλησία, στο γήπεδο πίσω από το σχολείο και τέλος στο χώρο στον οποίο είχαμε το μεγαλύτερο πρόβλημα και τον μεγαλύτερο όγκο σκουπιδιών εδώ και χρόνια στο σημείο "Γουλιού αγκορνιτσιές" στον δρόμο προς Λιβάδι, στο συγκεκριμένο σημείο χρειάστηκε και JCB.
✅ Πραγματοποιήθηκαν αποφράξεις φρεατίων όπου υπήρχε πρόβλημα.
✅ Οι ελαιοχρωματιστές του δήμου επέστρεψαν στην κοινότητα γιατί λόγω των βροχών υπήρξαν κάποιες υγρασίες εξωτερικά του κτιρίου, δουλειά η οποία θα τελειώσει αυτή την εβδομάδα.....
✅Υδραυλικός της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου αντικατέστησε ένα παλιό λάστιχο του μεγάλου κλιματιστικού που βρίσκεται στον πολιτιστικό σύλλογο έτσι ώστε το νερό που εξέρχεται από το μηχάνημα να μη σταματάει πάνω στις σκάλες αλλά να κατεβαίνει κάτω στην αυλή έτσι ώστε να αποφευχθούν οι υγρασίες.
✅ Ύστερα από αίτημα στον ΟΤΕ, ήρθε συνεργείο και σήκωσε μία κολόνα η οποία είχε πέσει εντελώς στο πρανές του δρόμου, στην περιοχή ψησταριά Γούσιος και διορθώθηκαν και κάποιες άλλες κολώνες οι οποίες είχαν πάρει κλίση με την πάροδο του χρόνου.
✅ Σε ότι αφορά το ελεύθερο wifi της κοινότητας, ενώ είχε επισκευαστεί πριν ένα μήνα περίπου, αυτή τη στιγμή υπάρχει πάλι πρόβλημα. Έχω ενημερώσει τους αρμόδιους και περιμένω εντός της εβδομάδας, να λυθεί το πρόβλημα έτσι ώστε να έχει πάλι η περιοχή ελεύθερο internet.
✅ Εθελοντισμός
1. Περάστηκαν πλακάκια στις τουαλέτες της κοινότητας εκεί όπου έλειπαν, από προηγούμενες βλάβες.
2. Συνεχίστηκε η αρμολόγηση, η οποία ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες στο δάπεδο της κοινότητας.
3. Κλαδέψαμε μερικά δέντρα στην είσοδο του χωριού.
4. Καθαρίστηκαν κάποιες περιοχές από χόρτα.
5. Μαζέψαμε σκουπίδια και σκουπίσαμε την περιοχή Σταυρός για ακόμη μία φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα ήθελα να σας ζητήσω να μην αφήνετε εκτός των κάδων σκουπίδια αλλά και να μην τοποθετείτε ογκώδη αντικείμενα στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ο πρόεδρος
Δημήτρης Ντισλής

Φωτογραφίες :