Δωρεάν Διαδικτυακό σεμινάριο για τους Ασθενείς με Ρευματικά Νοσήματα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δωρεάν Διαδικτυακό σεμινάριο για τους Ασθενείς με Ρευματικά Νοσήματα



Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, γονέων, κηδεμόνων & φίλων παιδιών με ρευματικά νοσήματα ΡευΜΑζήν, στο πλαίσιο της ευθύνης της για την έγκυρη ενημέρωση των Ασθενών με Ρευματικά Νοσήματα, πρόκειται να πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον διαδικτυακό σεμινάριο (Webinar) την Δευτέρα 27/04/2020 στις 18:00.

Κατά τη διάρκειά του σεμιναρίου θα αναλυθούν τα βασικά στοιχεία για τη λοίμωξη του covid-19 από 
την κα Ε. Καταξάκη, Ρευματολόγο, MD, MSc, PhD, Διευθύντρια ΕΣΥ, ΓΝ «Θριάσειο», Ελευσίνα, Αντιπρόεδρο Ε.Ρ.Ε.-ΕΠ.Ε.Ρ.Ε.

 Στη συνέχεια, ο κ. Δ. Βασιλόπουλος, Ρευματολόγος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α., Β’ Παθολογική Κλινική και Ομώνυμο Εργαστήριο, Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο», Αθήνα, Πρόεδρος Ε.Ρ.Ε.-ΕΠ.Ε.Ρ.Ε. θα αναφερθεί στους ρευματοπαθείς ασθενείς και στη λοίμωξη του κορωνοϊού. 

Έπειτα, για την εμπειρία του Αττικού νοσοκομείου αναφορικά με τον covid-19 θα κάνει λόγο ο κ. Δ. Μπούμπας, Καθηγητής ΠαθολογίαςΡευματολογίας, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., Διευθυντής Δ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ». 

Τέλος, η κα Μ. Τραχανά, Παιδίατρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής Ρευματολογίας Α.Π.Θ., Υπεύθυνη Παιδιατρικού Ανοσολογικού και Ρευματολογικού Κέντρου Αναφοράς, Α’ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ., Γ.Ν.Θ «Ιπποκράτειο», Θεσσαλονίκη, θα αναφερθεί στη διαχείριση της λοίμωξης από τα παιδιά με ρευματικά νοσήματα.

Σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές που βιώνουμε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους ομιλητές ιατρούς που μέσα σε αυτή την εξαιρετικά απαιτητική περίοδο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας και θέλησαν να βοηθήσουν και να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία μας.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Pfizer Hellas.

Για να παρακολουθήσετε το webinar, μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο.