Προβλήματα και πάλι λόγω της βροχόπτωσης σε περιοχές του Δήμου Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Προβλήματα και πάλι λόγω της βροχόπτωσης σε περιοχές του Δήμου Θέρμης




Για άλλη μια φορά ο "δρόμος" στα "Παλιά Σφαγεία" για τα Βασιλικά σήμερα 5/4/2020 έκλεισε.


Για την ακρίβεια... απλά έπαψε να χρησιμοποιείται η κοίτη του ποταμού ως δρόμος, αφού κατ' ουσία στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει γέφυρα και οι οδηγοί χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο τμήμα εδώ και χρόνια με δική τους ευθύνη.

Ετσι, πολλοί ήταν αυτοί που έφταναν μέχρι το σημείο εκείνο και αναγκάζονταν να κάνουν αναστροφή για να βγουν από την άλλη μεριά κάνοντας "κύκλο".


Φωτο Εθελοντές Βασιλικών Facebook
Οι φιλότιμες προσπάθειες της τοπικής Κοινότητας και της Πολιτικής Προστασίας με τα -κατά περιόδους- μέτρα ασφάλειας δεν αρκούν. Κώνοι και κορδέλες που τοποθετούνται πολλές φορές μετακινούνται από τα νερά ή τον αέρα με αποτέλεσμα οι περαστικοί να βρίσκονται προ εκπλήξεως αντικρίζοντας τον χείμαρρο τελευταία στιγμή.
 
Το πρόβλημα αυτό είναι επαναλαμβανόμενο και όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο των Βασιλικών αλλά και κατά μήκος του ποταμού που διασχίζει το δήμο και σε άλλα σημεία που συναντάται με δρόμους χωρίς γέφυρα. Ιδίως στην 8η Οδό.





Εντονα τα παράπονα δημοτών για τους δρόμους της Θέρμης και την Επέκτασή της. 
 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας το THERMISnews.gr έγινε αποδέκτης πολλών καταγγελιών για πλημμυρισμένους κεντρικούς δρόμους και κυρίως για την οδό Τσαλδάρη.

 Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και διερχόμενοι οδηγοί αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται το φαινόμενο αυτό. Συμβαίνει κάθε φορά μετά από έντονη βροχόπτωση και η μόνη λύση που έχει δώσει προσωρινά ο Δήμος είναι η διάνοιξη διόδων διαφυγής του νερού σε παρακείμενα χωράφια κι αυτό όχι καθόλο το μήκος της οδού.
  
Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν, στη συμβολή των οδών Τσαλδάρη με Κερασούντος, το πρόβλημα με τα λιμνάζοντα βροχόνερα συνεχίστηκε για πολλές ώρες μετά το τέλος της βροχόπτωσης με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο τόσο από οχήματα όσο και από πεζούς.



Δείτε σχετικά video απο το Φράγμα Θέρμης μετά τη βροχή (υπερχείλιση) του Απόστολου Γιαννακούλα:



Το γεφυράκι στο ρέμα που κατεβαίνει από το Χορτιάτη, ακριβώς μετά το Φράγμα Θέρμης


THERMISnews.gr