Τελευταία Νέα:

Γιατί υπάρχει εσοχή στον πάτο των μπουκαλιών του κρασιού και της σαμπάνιας;



Αυτό το μικρό βαθούλωμα που μπορεί να έχετε παρατηρήσει χρησιμεύει στο να αντισταθμίζεται η πίεση του αέρα, όταν τα μπουκάλια περνάνε από την διαδικασία του πωματισμό.

Οι πλευρές και οι πάτοι των μπουκαλιών είναι σημεία αδύναμα, οπότε η εσοχή βοηθά να κατανέμεται ίσα η πίεση εντός της φιάλης. 


Γι’ αυτό το λόγο και στα μπουκάλια της σαμπάνιας είναι ακόμη πιο βαθιά, καθώς υφίστανται ακόμη περισσότερη πίεση εξαιτίας του ανθρακικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια