Τελευταία Νέα:

Θάνατος 8χρονης στη Ν.Ραιδεστό: Τα τελευταία νέα


Η μικρή Αρετή δεν είναι πια ανάμεσά μας.  Ο άδικος χαμός της την Παρασκευή που μας πέρασε σκόρπισε θλίψη αλλά και ερωτηματικά στη μικρή κοινωνία της Νέας Ραιδεστού. 


Η κηδεία του άτυχου κοριτσιού έγινε εχθές στον Ι.Ν.Αγίου Αθανασίου Νέας Ραιδεστού με τη παρουσία του ελάχιστου αριθμού οικείων όπως προβλεπόταν από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό και με εμφανή παρουσία αστυνομικών έξω από την εκκλησία για την αποτροπή συνωστισμού.

Φίλοι, συγγενείς αλλά και άγνωστοι με την οικογένεια άφησαν λουλούδια και άναψαν κεριά στο σημείο που η 8χρονη έχασε τις αισθήσεις της.


Η είδηση που δημοσιεύτηκε πρώτα από τη THERMISnews.gr πολύ προσεκτικά και με σεβασμό στον πόνο των συγγενών του κοριτσιού, αναπαρήχθη  από εκατοντάδες ιστοσελίδες αλλά και τηλεοπτικούς σταθμούς. Ομως σε κάποιες από αυτές προστέθηκαν ή και αναπαράχθηκαν φήμες σχετικά με καθυστέρηση του ΕΚΑΒ ή για έλλειψη του απαραίτητου εξοπλισμού (απινιδωτή).

Αυτή η εξέλιξη αποτέλεσε έναυσμα για το ΕΚΑΒ για να εκδώσει σχετική ανακοίνωση την οποία παραθέτουμε αυτούσια:

 Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ:


«Σε συνέχεια δημοσίευσης στην ιστοσελίδα voria.gr (https://bit.ly/2Y5flFh), σχετικά με περιστατικό όπου ένα οκτάχρονο κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη κατέρρευσε, κατά την διάρκεια περιπάτου, και των ανυπόστατων αναφορών τόσο περί μη διαθεσιμότητας απινιδωτή στο πρώτο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όσο και της μεγάλης καθυστέρησης στην άφιξη δεύτερου ασθενοφόρου, θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε τα εξής:

Την Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020, στις 16:26 το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση από την περιοχή της Νέας Ρεδαιστού του δήμου Θέρμης, σχετικά με περιστατικό επτάχρονου (7) κοριτσιού το οποίο παρουσίαζε συμπτώματα πιθανής καρδιοαναπνευστικής ανακοπής. Άμεσα, από το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ, δόθηκε σήμα σε δύο (2) ασθενοφόρα οχήματα [ένα ασθενοφόρο και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα (ΚΙΜ) με επιβαίνοντα Ιατρό του ΕΚΑΒ] να μεταβούν προς το σημείο του συμβάντος. Το πρώτο ασθενοφόρο αφίχθη στο σημείο του συμβάντος τις 16:39 (μόλις 13 λεπτά από την διαβίβαση του σήματος). 

Δεδομένου ότι το κοριτσάκι βρισκόταν σε κατάσταση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής, άσφυγμο, χωρίς αναπνοή και με μυδρίαση, οι Διασώστες άμεσα πραγματοποιήσαν Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και , χρησιμοποιώντας τον Απινιδωτή του οχήματος, χορήγησαν μία απινίδωση. Με την άφιξη της Κινητής Ιατρικής Μονάδας του ΕΚΑΒ (2ο ασθενοφόρο) 10 λεπτά αργότερα, ο Ιατρός του ασθενοφόρου πραγματοποίησε το πρωτόκολλο εξειδικευμένης καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ALS) χορηγώντας στο κοριτσάκι αδρεναλίνη. 

Με την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ενεργειών διάσωσης στο σημείο του συμβάντος, στις 17:06 ξεκίνησε η διακομιδή προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ». Κατά την διάρκεια της διακομιδής, εντός της Κινητής Ιατρικής Μονάδας του ΕΚΑΒ (ΚΙΜ), πραγματοποιήθηκε ακόμη μία απινίδωση ενώ χορηγήθηκε ξανά αδρεναλίνη. Στις 17:19 το κοριτσάκι παραδόθηκε στον Θάλαμο Αναζωογόνησης του Π.Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ», όπου και συνεχίστηκαν οι προσπάθειες ανάνηψης από τους Ιατρούς του Νοσοκομείου.

Εν κατακλείδι και με βάση τα προαναφερόμενα καταγεγραμμένα στοιχεία, είναι προφανές τόσο ότι το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε άμεσα στο εν λόγω περιστατικό όσο και το ότι τα ασθενοφόρα έφεραν (και φέρουν σε όλη την Ελλάδα) τον προβλεπόμενο ιατρικό-τεχνολογικό εξοπλισμό (ύπαρξη απινιδωτή), ώστε οι Διασώστες και ο Ιατρός να μπορέσουν να παράσχουν απρόσκοπτα την απαιτούμενη προνοσοκομειακή φροντίδα στο οκτάχρονο κοριτσάκι. Οι Διασώστες, οι Ιατροί αλλά και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, μακριά από σκοπιμότητες και καπηλεύσεις της δημοσιότητας του συμβάντος, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του μικρού κοριτσιού για τον άδικο χαμό του.

Κατόπιν των παραπάνω, με την επιφύλαξη κάθε άλλου νομίμου δικαιώματός μας σχετικά με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, καλείστε να ενεργήσετε άμεσα προς την αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας αναφορικά με την επιχειρησιακή κάλυψη του εν λόγω περιστατικού από το ΕΚΑΒ».
//ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ
 
  
H THERMISnews.gr δεσμεύεται ότι η προσέγγιση σε τέτοια ευαίσθητα θέματα θα είναι πάντα προσεκτική με σεβασμό και υπεύθυνη, ίσως κάποιες φορές με ελάχιστη καθυστέρηση για την επιβεβαίωση των γεγονότων αλλά πάντα έγκυρα και διασταυρωμένα.

Σχετικο Video:
https:/m.facebook.com/1501166080205630/posts/2654587394863487/Δεν υπάρχουν σχόλια