Τελευταία Νέα:

ΠΣΑΠ: Πάνω από 450 αθλητές στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης
Με αφορμή τη συνεδρία της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ,
που έχει οριστεί για το απόγευμα της Τετάρτης (29/4) ο ΠΣΑΠ έθεσε εκ νέου θέμα επαναλειτουργίας της αθλητικής δικαιοσύνης προκειμένου να εκδικαστούν υποθέσεις προσφυγών αθλητών που δεν έχουν πληρωθεί από τις ομάδες τους.

Στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ποδοσφαιριστές που «οδηγηθεί σε οικονομική και επαγγελματική εξαθλίωση», κάνοντας αναφορά κυρίως στις μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ αναφέρει:
«Η συντριπτική πλειοψηφία των Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών έχει οδηγηθεί σε οικονομική και επαγγελματική εξαθλίωση: Πάνω από εκατό αθλητές που αγωνίζονται στην κατηγορία Super League 1 και πάνω από 350 στις κατηγορίες Super League 2 και Football League, υφίστανται συστηματικά κατάφωρη παραβίαση των όρων των συμβολαίων τους, καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί από τις Π.Α.Ε. δεδουλευμένες αποδοχές τους από το έτος 2019 έως σήμερα.

Ο ΠΣΑΠ, υπεύθυνα και ομόφωνα, προέβη σε μια σειρά από ενέργειες με στόχο την περιφρούρηση της νομιμότητας, την επαναλειτουργία της αθλητικής δικαιοσύνης και τη διαφύλαξη των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας. Δυστυχώς, η Ε.Π.Ο. επέλεξε να κωφεύσει στα δίκαια αιτήματά μας, απαξιώνοντας τις νόμιμες και εμπεριστατωμένες θέσεις και προτάσεις μας, στάση που αναμφισβήτητα δεν συνάδει με τον θεσμικό της ρόλο.

Η αναλγησία που επέδειξε η Ομοσπονδία στο κρίσιμο ζήτημα της επαγγελματικής επιβίωσης των μελών μας και η μονομερής προστασία των οικονομικών συμφερόντων των Π.Α.Ε. έχει προκαλέσει τεράστια δυσαρέσκεια στο σύνολο των Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών. 


Ενόψει, λοιπόν, της αυριανής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., καλούμε, για άλλη μια φορά, την Ομοσπονδία να ανακαλέσει την από 09.04.2020 απόφασή της και να άρει άμεσα την αναστολή λειτουργίας της αθλητικής δικαιοσύνης, ώστε να εκδικαστούν οι εκκρεμείς υποθέσεις των μελών μας μέσω τηλεοπτικής συνεδρίασης.»

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια